Medicii de familie constanteni vor sa introduca o plata de 10 lei pe consultatie

Publicat: 18 Februarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Medicii de familie constanteni nu vor intra in concediu de odihna si nici nu vor recurge la alte forme de protest fata de decizia Guvernului de a le reduce bugetul la jumatate, insa vor ca pacientii sa suporte o parte din costul consultatiei, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit purtatorului de cuvant al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, Lamaita Antohi, pana in momentul de fata nici un medic de familie nu si-a depus cerere pentru a intra in concediu de odihna si nici nu exista semnale ca asa ceva se va intampla la Constanta.

„La Constanta nu va exista nicio forma de protest. Nu s-a inregistrat nicio cerere de concediu din partea medicilor de familie si nici nu avem semnale ca vor exista. Nu asta e metoda pentru a obtine ceva”, a declarat Lamaita Antohi.

Pentru a iesi din criza, medicii de familie constanteni iau insa in discutie un sistem de coplata la consultatie. „Nu facem proteste ca in alte parti, dar am discutat cu mai multi colegi de breasla sa punem co-plata la consultatie: 10 lei pe consultatie”, a declarat Aurelia Nicolae, medic primar medicina generala medicina de familie.


Citeste si despre:

Procedura de acordare cu titlu gratuit a echipamentelor de calcul necesare functionarii cabinetelor medicilor de familie EMC - cursuri gratuite de diagnosticare precoce a autismului, pentru medicii de familie, pediatri si psihiatri EMC - medici de familie in Programul de diabet Targul International de Cariere Medicale Cluj Bolile pulmonare: 8 motive sa te duci la medic 10 intrebari despre prima saptamana a nou-nascutului Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Examinari utile in depistarea afectiunilor respiratorii Modificarea contractului cadru 2008-2009 Ingrijirea prenatala Legislatia privind vaccinarile Afectiuni cauzate de altitudinea ridicata: cum pot fi prevenite si tratate Frecventa radiografiilor - cat de des le putem face? Gestionarea constipatiei la copii si bebelusi