Majoritatea spitalelor din Romania s-ar prabusi in caz de cutremur

Publicat: 08 Aprilie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Doar 20% din spitalele din Romania ar rezista in caz de cutremur, deoarece majoritatea unitatilor sanitare de urgenta nu au o structura consolidata, a declarat, marti, ministrul Sanatatii, Ion Bazac, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, eveniment dedicat pregatirii spitalelor pentru dezastre.

"in cazul unui cutremur de magnitudinea celui care s-a produs in Italia, 80% dintre spitalele de urgenta din Romania s-ar darama. Pana la sfarsitul anului, Ministerul Sanatatii si-a propus sa consolideze 30 de spitale din toata tara", a precizat Ion Bazac.

Printre spitalele din Bucuresti care au fost consolidate in ultimii ani este Spitalul Unversitar de Urgenta si Spitalul de Urgenta Floreasca. si Spitalul de Urgenta Bagdasar este in proces de consolidare, estimandu-se ca lucrarile sa fie finalizate pana la sfarsitul anului 2010.

La nivel global, numarul dezastrelor naturale si al situatiilor de criza este in crestere. Numai in 2008 au avut loc 321 de dezastre naturale care au dus la moartea a peste 230.000 de persoane, la nivel mondial, de patru ori mai multe decat media deceselor similare pentru anii 2001-2007.

Mai multe cladiri s-au prabusit in centrul istoric al orasului L'Aquila, din Abruzzia, dupa un puternic cutremur ce s-a produs in noaptea de duminica spre luni in centrul Italiei, in jurul orei locale 3.30 (4.30, ora Romaniei).



Citeste si despre:

Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae Calomfirescu, Presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii
Cere sfatul medicului ×