Informarea pe internet in probleme legate de sanatate duce la ipohondrie - studiu

Publicat: 02 Decembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Rezultatele cautarilor pe internet privind probleme de sanatate duc la temeri nefondate in randul utilizatorilor, predispusi sa se transforme, astfel, in persoane care traiesc cu frica permanenta ca sufera de cele mai cumplite boli, arata un studiu Microsoft, prezentat de presa britanica.

Potrivit studiului efectuat in randul a peste 500 de persoane, cautarile pe internet pot genera temeri serioase din cauza faptului ca multe informatii legate de problemele de sanatate sunt incomplete sau denaturate. Ca exemple sunt date articolele potrivit carora durerilor de cap sunt cauzate de tumori cerebrale. Expertii au concluzionat ca persoanele preocupate de sanatatea lor ar trebui sa consulte un medic, in locul sa caute explicatii si remedii pe internet.

Peste 30% dintre subiectii chestionati au recunoscut faptul ca, in urma unei simple cautari pe internet, au ajuns la informatii legate de maladii grave, cu incidenta foarte scazuta, care s-ar fi potrivit cu simptomele uzuale investigate initial.

Studiul a evidentiat faptul ca, in majoritatea cazurilor, cautarea pe internet dupa cuvinte cheie precum "durere de cap" sau "durere in piept" duce la pagini care descriu simptomele unor afectiuni de natura maligna, cu incidenta scazuta.


Citeste si despre:

Rezolvarea unor probleme comune de sanatate a vederii Osteoporoza, o problema majora de sanatate Ce este Nosofobia sau Tulburarea de Anxietate legata de sanatate? 7 informatii pe care le transmite parul despre sanatatea ta Greselile legate de sanatate ale femeilor Probleme (intime) de sanatate de la 20 la 50 de ani Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara 11 pasi de ingrijire pentru o piele perfecta Top 10 mituri despre sexul protejat si sanatatea sexuala Cum sa imbatranim sanatos Ipohondria (anxietatea de sanatate) si pandemia – am sau nu COVID-19? Densitatea osoasa - informatii utile 4 obiceiuri bune, 4 rele pentru sanatatea dumneavoastra Sfatul medicului - 5 ponturi sanatoase pentru corp, minte si inima