Fostul director al Serviciului de Ambulanta Bucuresti considera ca este demis pe nedrept

Publicat: 03 Noiembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ovidiu Cismaru, fostul director al Serviciului de Ambulanta Bucuresti, demis joi, sustine ca nu este vinovat de neregulile gasite de comisiile de control ale Ministerului Sanatatii si ca unele dintre acestea fusesera raportate la Autoritatea de Sanatate Publica.

"Eu consider ca lucrurile relatate de doctorul Arafat ca apartinand raportului de control cadeau clar in sarcina unor comisii numite de mult de mine. Unele au fost greseli individuale, nu cred si nu o sa sustin niciodata ca intreg serviciul de ambulanta fumeaza in masina sau ca toate masinile nu au balon de resuscitare", a declarat Ovidiu Cismaru, in cadrul unei emisiuni difuzate, sambata, de Antena 3.

Subsecretarul de stat pentru medicina de urgenta din cadrul Ministerului Sanatatii, dr. Raed Arafat, s-a aratat nemultumit de neregulile gasite in cadrul Serviciului de Ambulanta Bucuresti si a organizat un control la nivel national.

"Controlul este pornit pe plan national pe toate serviciile de ambulanta la ordinul ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu. Asteptam ca rezultatele sa ajunga la corpul de control al ministrului cam prin 14 noiembrie", a explicat dr. Arafat.

Directorii serviciului de ambulanta din Capitala si din judetul Ilfov, Ovidiu Cismaru si Dorel Busuioc, au fost schimbati din functie, joi, in urma gravelor nereguli gasite la controlul efectuat in perioada 6 - 15 octombrie.

La controlul efectuat de minister la serviciul de ambulanta din Bucuresti, s-a constatat ca nu exista un grafic de tura si garzi clar, se foloseau echipamente murdare, iar unele aparate medicale erau nefunctionale.

"In plus, s-a descoperit ca se fumeaza pe masinile de interventie, iar cheile de la vehiculele care nu erau pe tura se aflau acasa la cei care nu lucrau, in loc sa fie lasate la sediul serviciului de ambulanta", a precizat Eugen Nicolaescu.

In Ilfov, au fost gasite masini nefunctionale, care, in acte, apareau cu 180.000 de kilometri parcursi in 2008 si mii de litri de combustibil consumati. "Masinile respective erau puse pe butuci. Nici vorba sa se fi miscat din loc", a spus dr. Raed Arafat.


Citeste si despre:

Raportarea cazurilor si a evenimentelor la care intervin serviciile publice de ambulanta A XV- A CONFERINTA NATIONALA DE MEDICINA DE URGENTA 'Medicina de Urgenta: Summum de specializari sau supraspecializare?' A XVI- A Conferinta Nationala de Medicina de Urgenta Circumcizia feminina – Mutilarea genitala feminina Este pregatit pentru gradinita? 6 motive pentru care plang bebelusii noaptea si tu pierzi ore pretioase de somn Sindromul cladirii bolnave si efectele sale #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Sensibilitatea excesiva a dintilor poate fi prevenita! Mergem la stomatolog in timpul sarcinii? Relatia de iubire este strans legata de atasament Ligatura trompelor uterine Biopsia sanului Insertia implantului imediat dupa extractia dentara- varianta moderna de tratament Sindromul de fermentatie intestinala. Sau atunci cand intestinul produce propria bere
Cere sfatul medicului ×