Dozarea medicamentelor de uz pediatric va face subiectul unei cercetari a OMS

Publicat: 22 Ianuarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Medicamentele pentru copii si dozarea corecta a acestora vor fi subiectul unei cercetari a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), care beneficiaza de o sponsorizare de 9,7 milioane de dolari oferita de Fundatia Bill & Melinda Gates, informeaza Reuters.

Cercetarile OMS, care vor ajuta la cresterea numarului de medicamente de uz pediatric disponibile in lume, va fi facuta in cooperare cu UNICEF. In prezent, mai mult de 50% dintre medicamentele prescrise copiilor nu sunt tratamente speciale pentru acestia si nici nu au fost testate pentru a demonstra daca sunt sigure si eficiente pentru uz pediatric.

In absenta medicamentelor produse special pentru copii, in doze corespunzatoare, medicii si parintii folosesc de obicei doze mai mici din medicamentele pentru adulti, sfaramate sau dizolvate in apa.

Potrivit OMS, copiii sufera si mor de boli care ar putea fi tratate, dar nu exista inca dovezile necesare pentru a produce medicamente, eficiente si necostisitoare, care i-ar putea salva. Potrivit OMS, diareea, boala care ucide in fiecare ora 150 de copii cu varsta sub cinci ani, la nivel mondial, ar putea fi controlata clinic cu preparate pe baza de zinc, care reprezinta cheia combaterii acestei boli, tratament care ar putea fi produs in doze corespunzatoare pentru copii.

Cercetarea, care va fi sustinuta financiar din banii oferiti de Fundatia Gates, va avea ca scop principal determinarea celei mai potrivite forme de dozare a medicamentelor pentru copii, iar rezultatele acesteia vor fi puse la dispozitia industriei farmaceutice.


Citeste si despre:

Alcoolul si medicamentele - cat rau iti poate face aceasta combinatie? Cum sa facem fata unei suferinte? Combinatii periculoase de medicamente Operatia pentru epilepsie Influenteaza alimentatia activitatea sexuala? Metode de evitare a starilor de voma din timpul sarcinii Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Paresteziile, amortelile si pierderea sensibilitatii Cancerul mamar Atacul de panica si tulburarea de panica Ce factori va pot afecta simtul mirosului Rezistenta la antibiotice Pericolele bauturilor energizante Care sunt consecintele bullying-ului din copilarie asupra sanatatii adultului