Crucea Rosie desfasoara cel mai amplu proiect de prim ajutor din Romania

Actualizat: 24 Martie 2011
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Numeroase vedete au participat deja la Cursurile de Prim Ajutor ale Crucii Rosii Romane si recunosc importanta acestora in viata de zi cu zi.

Incepand cu anul 2011 Crucea Rosie Romana implementeaza un proiect ambitios privind dezvoltarea unui sistem standardizat de formare in prim ajutor, in conformitate cu standardele europene in vigoare.

Finantat de Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE), proiectul isi propune sa constientizeze populatia cu privire la importanta dobandirii de cunostinte in acest domeniu si mai ales dezvoltarea cunostintelor in oferirea de prim ajutor de baza.

„Ne-am propus implementarea nationala a acestui program, astfel incat mesajul si obiectivul umanitar pe care il avem in vedere sa atinga un spectru cat mai diversificat de persoane. Pericolele si accidentele nu tin cont de varsta sau statut social, de aceea este esential sa putem si sa stim cum sa le facem fata, iar programul Crucii Rosii chiar asta ne invata”, declara Mihaela Geoana, Presedinte al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.

Viata unei persoane accidentate depinde, intr-o mare masura, de momentul acordarii primului ajutor si de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. in viata cotidiana, instruirea in tehnicile de prim ajutor de baza nu mai reprezinta un fapt optional, ci o obligativitate. A decide sa actionezi rapid si eficient pentru a salva viata altcuiva sau a sti ce sa nu faci pentru a nu agrava starea unei persoane accidentate sunt doar o parte din beneficiile dobandite odata cu participarea la aceste cursuri.

Crucea Rosie a angrenat in acest proiect filialele din toate judetele tarii, unde a infiintat cate un centru de formare si instruire in tehnicile de prim ajutor de baza. Dotarea centrelor se ridica la standarde europene, astfel cursantii beneficiaza de echipamente de training de specialitate, de cursuri bazate in proportie de 90% pe activitatea practica si de un cadru profesionist de invatare.


Citeste si despre:

Prolactinomul, una dintre cele mai frecvente tumori benigne hipofizare Cele mai periculoase alimente pentru creier Cele mai mari pericole ale verii pentru sanatatea pielii Ce ingrediente contin cele mai folosite condimente din lume Cele mai frecvente deficiente nutritionale si simptomele lor Nutrientii care lipsesc cel mai adesea din corp Cele mai frecvente cauze ale oboselii. Afla ce poti face ca sa le combati! Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Cele mai sanatoase si cele mai nocive sucuri pentru sanatate Alimentele cu cel mai mare continut de vitamina C Cel mai folosit ingredient din bucatarie, de ajutor in diverse afectiuni Iritatiile pielii - cele mai frecvente afectiuni si cauzele lor Cancerul amigdalian, cel mai frecvent tip de cancer al orofaringelui Cele mai ciudate simptome de sarcina Cel mai bun moment al zilei pentru exercitii fizice