Conducerea Spitalului Judetean Constanta se confrunta cu probleme in aprovizionarea cu medicamente

Publicat: 18 Noiembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Constanta se confrunta cu probleme in aprovizionarea cu medicamente, deoarece furnizorii care le importa nu reusesc sa onoreze la timp si in totalitate comenzile, transmite corespondentul NewsIn.

Directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, dr. Bogdan Campineanu, a declarat, vineri, ca unitatea medicala incepe sa aiba probleme in asigurarea medicamentelor si a materialelor sanitare. "Multe dintre comenzile pe care noi le-am lansat au inceput sa intarzie si inregistram destul de multe dificultati in a asigura continuitatea unor produse care sunt de stricta necesitate. Sunt comenzi pe care noi le-am lansat si, din motive independente de noi, au venit in canititati mici - care nu pot asigura necesarul - sau nu au venit”, a declarat directorul medical.

El a precizat ca exista probleme de aprovizionare chiar si pentru unele medicamente uzuale. "Sunt produse din grupa antibioticelor, heparinelor si alte produse medicamentoase care au costuri mai mici si neavandu-le suntem nevoiti sa achizitionam preparate care au aceeasi actiune terapeutica, dar au costuri mai mari, ceea ce ne afecteaza bugetul”, a spus Campineanu.

Conducerea spitalului incearca sa gaseasca solutii pentru a le asigura medicilor din spital cele necesare si spera sa nu se ajunga in situatia in care pacientii vor cumpara medicamentele. "Noi am avut pana acum un stoc de medicamente care a permis suplinirea deficientelor in livrare si incercam acum o stabilizare, sa nu avem fluctuatii foarte mari fata de cererile facute de sectiile din spital”, a mai precizat Campineanu.

Spitalul Judetean de Urgenta Constanta preia cazurile din tot judetul si dispune de 1.600 de paturi. Numai luna trecuta au fost inregistrati 6.100 de pacienti, un rulaj foarte mare, iar necesarul de medicamente si materiale sanitare este foarte mare.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, dr. Florian Stoian, a declarat ca, desi au fost facute comenzi, acestea nu mai vin si din aceasta cauza au aparut si problemele. "Nu reusesc sa aduca cantitatea ceruta, noi am facut nenumarate intampinari scrise acestor furnizori si speram sa ni se raspunda, mai ales ca vine o perioada de sarbatori cand speram sa nu ramanem descoperiti si sa nu fim pusi in situatia de a da retete pacientilor pe care acestia sa le cumpere”, a precizat Stoian.

El a spus ca probleme sunt la importul de medicamente. "Toate aceste lucruri sunt legate, dupa parerea mea, de importuri, de ceea ce se intampla cu criza financiara de lichiditati, fluctuatiile valutare si ale costurilor”, a mai spus Stoian. El a dat exemplul unor comenzi de 2.000 de flacoane la un medicament din care furnizorul a adus aproximativ 100 si care sunt suficiente pentru o singura zi.


Citeste si despre:

Informatii esentiale despre problemele frecvente ale ochilor Dezlipirea posterioara de corp vitros Importanta pastrarii integritatii arcadelor dentare Te chinuie insomnia? Trucuri sa adormi mai repede si sa te odihnesti mai bine Ghid de ingrijire a pielii, in functie de tipul de ten Suferi de alergii alimentare? Cum sa eviti contactul cu alergenii alimentari in casa. Cum alegi un laborator medical bun: 3 factori importanti Sarcina, nasterea si perioada postpartum Diabetul si viata sexuala Probleme de somn in boala Parkinson Afectiuni si tratamente care pot afecta capacitatea de a conduce Cum stii ca ai probleme cu inima: simptome care sa iti dea de gandit
Cere sfatul medicului ×