Bazac spune ca posibilele majorari salariale in sectorul sanitar s-ar putea decide dupa 15 aprilie

Publicat: 06 Martie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, i-a asigurat pe reprezentantii Federatiei Sanitas, in cadrul sedintei sindicale de joi, ca personalul din sistemul sanitar isi va pastra locurile de munca, salariile si primele castigate pana acum, insa a mentionat ca posibilele majorari se vor decide dupa 15 aprilie.

Ion Bazac a explicat ca majorarile s-ar putea aplica numai in concordanta cu rezultatele evaluarii situatiei financiare a sistemului si a bugetului Romaniei, care vor fi anuntate la jumatatea lunii aprilie.

Potrivit unui acord semnat pe 15 noiembrie 2008, in mandatul lui Eugen Nicolaescu, de Federatia Sanitas si de Ministerul Sanatatii, salariile din sistemul sanitar ar trebui sa creasca, in 2009, cu pana la 25%. Acest acord, reconfirmat si de noul demnitar, Ion Bazac, a fost rezultatul negocierilor salariale din toamna anului trecut, negocieri insotite de numeroase amenintari cu greva.

In ciuda faptului ca salariile nu au fost majorate, Federatia Sanitas a anuntat, la inceputul lunii februarie, ca renunta la proteste si la revendicarile salariale, urmand ca discutiile despre eventuale majorari bugetare sa se reia in a doua jumatate a anului.

Personalul din sistemul sanitar primeste, in prezent, pe langa salariul de baza, sporul de vechime, sporul de preventie de 11%, sporurile diferentiate in functie de specialitate si alte doua prime de stabilitate la nivelul salariului de baza.


Citeste si despre:

Organizarea si efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar Modificarea si completarea OUG nr. 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar 7 moduri sa scapati definitiv de kilogramele in plus RMN-ul de san – recomandat in diagnosticul cancerului mamar Este daunator sa slabesti mult in timp scurt? Organizarea si functionarea Centrului National de Sanatate Mintala 7 semne clare ca transpirati in exces Aparate auditive moderne si tehnologie de ultima generatie Prevenirea si tratarea problemelor de sensibilitate dentara Cum sa reluati dieta de slabit dupa un exces alimentar Cele mai frecvente mituri despre microbi, afectiuni si medicamente Tipuri de transplant de celule stem Contract colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006 Limbajul trupului Tot ce trebuie sa stii despre medicamentele generice Ordonanta privind organizarea si finantarea rezidentiatului
Cere sfatul medicului ×