Bagdasar Arseni ramane spital de urgenta pe durata lucrarilor de consolidare

Publicat: 30 Martie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Spitalul Bagdasar Arseni isi va pastra statutul de spital de urgenta, dupa ce o comisie de evaluare desemnata de Ministerul Sanatatii a decis ca, pe toata perioada lucrarilor de consolidare a cladirii, unitatea poate functiona cu acelasi profil, insa cu un numar mai mic de paturi.

Comsia a hotarat, de asemenea, ca se va mentine si structura de personal, insa este necesara, pe o perioada limitata, mutarea unui numar de paturi, din sectiile de chirurgie plastica, recuperare si cardiologie, la alte unitati spitalicesti din zona.

Pentru a compensa pierderea temporara a acestor paturi, Ministerul Sanatatii a facut deja demersurile necesare catre Ministerul Apararii Nationale, pentru detasarea unui spital modular, pe toata perioada lucrarilor de consolidare, astfel incat activitatea la Bagdasar Arseni sa se poata desfasura in conditii optime.

Pavilionul A al Spitalul de Urgenta Bagdasar Arseni, cladirea aflata in consolidare, gazduieste opt sectii chirurgicale, o sectie de ATI si una de cardiologie, unde se afla, in total, 558 de paturi si 1.100 de angajati.


Citeste si despre:

Asistenta de urgenta in caz de calamitate Organizarea sistemului national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat Cresterea fertilitatii: Metode pentru a ramane mai usor insarcinata Organizarea si efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar Informatii esentiale despre pancreatita acuta si cronica 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Cum sa facem fata alergiilor verii Sincopa Sindromul de tunel carpian Pneumonia de aspiratie Transplantul de celule stem Intoleranta la lactoza