Alerta medicala in Romania! O bacterie ucigasa a infestat spitalele si imbolnaveste tot mai multi pacienti

Actualizat: 07 Mai 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Spitalele din Romania sunt din nou infestate cu o bacterie mortala, care anul trecut a provocat 8500 de imbolnaviri printre pacientii internati si a dus la decesul a 8 dintre ei.

Bacteria se numeste Clostridium difficile si a fost depistata in mai multe spitale din Romania, insa cea mai grava situatie se inregistreaza in prezent la Barlad, la Spitalul Municipal de Urgenta Elena Beldiman, unde 17 pacienti internati au contactat microbul si manifesta simptome ale infectiei.

Numarul pacientilor care prezinta simptome de infectie cu acest bacil periculos este in crestere in Barlad, dublandu-se de la sfarsitul lunii aprilie, cand medicii anuntau doar 8 cazuri de imbolnavire.

Infectia se manifesta prin stare de greata, diaree severa, crampe abdominale, febra si deshidratare severa.

Bacteria se raspandeste si contacteaza cu usurinta in urma contactului cu medii contaminate sau pacienti bolnavi.

Cel mai eficient mod de prevenire a infectarii cu Clostridium difficile este igiena riguroasa a mainilor si luarea masurilor de protectie - manusi, masca, halat etc. - in prezenta persoanelor care manifesta simptomele.


Citeste si despre:

Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Hemoroizii – o problema tot mai des intalnita, interviu cu dr. Stefan Jianu medic Asociatia Medicilor Independenti Romanii stiu mai multe despre boala reumatica decat europenii Astmul, afectiunea de care sufera 1 milion de romani! Simptomele pe care trebuie sa le cunoastem cu totii Bacteriile din aerul conditionat Cat de relevante sunt testele medicale facute acasa Dr. Simona Carniciu, medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice: Creierul copiilor nu percepe diferenta intre alimentele benefice sau nu! Greselile parintilor moderni Aparate auditive moderne si tehnologie de ultima generatie Prevenirea si tratarea problemelor de sensibilitate dentara Abuzul si dependenta de medicamente eliberate cu prescriptie medicala Principalii factori care pot favoriza aparitia cancerului Gastrita. Regim alimentar Adevarul despre melanom, cel mai periculos cancer de piele Cum ne putem feri de infectiile din spital? Infectiile nosocomiale - infectiile contactate in spital sau alte unitati medicale Supravegherea si controlul infectiilor nosocomiale in unitatile sanitare
Cere sfatul medicului ×