Incontinenta

Lipsa de autocontrol, incapacitate de a retine.

incontinenta urinara - Incapacitatea de a controla sfincterul vezical, avand drept consecinta pierderi involuntare de urina. Incontinen!a urinara nu trebuie sa fie confundata nici cu enurezia (pierderea involuntara de urina in timpul somnului), nici cu imperiozitatea mictionala (mictiunea involuntara in cursul unei necesitati deosebit de imperioase de a mictiona). Incontinenta urinara, la randul ei, prezinta doua forme: ea poate fi permanenta sau poate surveni la efort.

Incontinenta fecala - Pierdere a controlului sfincterului anal, incapabil sa retina scaunele. Incontinenta de fecale poate avea cauze foarte diverse, unele mecanice (distrugerea sfincterului anal printr-o infectie, o tumora, o rana), altele nervoase (sectionarea nervilor care comanda sfincterul in cursul unei interventii chirurgicale privind un cancer de rect, o paralizie, o boala cerebrala). Reeducarea controlului sfincterian este dificila: totusi, ea poate, in unele cazuri (slabirea aparatului sfincterian) sa aduca o ameliorare a incontinentei.

Citeste si despre:

Celulele stem si incontinenta urinara Incontinenta – O problema fara sfarsit? Incontinenta, o afectiune frecventa a varstei inaintate Incontinenta urinara de stres (de efort) Ce trebuie sa stim despre un produs de incontinenta ? 6 moduri in care dieta influenteaza incontinenta urinara 9 factori care pot agrava incontinenta urinara Incontinenta urinara la barbati Incontinenta urinara si ruptura de perineu Incontinenta urinara - exercitiile Kegel, stilul de viata, stresul, sarcina, greutatea
Cere sfatul medicului ×