Un drog cunoscut ar putea deveni tratament pentru depresie

Actualizat: 04 Aprilie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ketamina, cunoscuta si sub numele de drogul de petrecere, ar putea fi folosita in tratarea depresiei, sustin cercetatorii britanici.

Acestia au constatat efecte neasteptat de benefice ale drogului in ameliorarea simptomelor depresiei, o boala cu care 1 din 10 persoane se confrunta cel putin o data in boala.

Expertii britanici de la Oxford Health NHS Foundation Trust au descoperit, in urma unui studiu efectuat pe 28 de pacienti cu depresie, ca drogul ketamina are capacitatea de a ameliora simptomele afectiunii pe o durata de timp care oscileaza intre cateva ore si cateva luni.

Pornind de la aceasta descoperire, cercetatorii britanici sustin ca acest drog ar putea fi implementat intr-un nou tratament impotriva depresiei, in conditiile in care multe dintre medicamentele actuale nu au efectul scontat.

Cu toate acestea, specialistii avertizeaza asupra efectelor adverse majore pe care ketamina le-ar putea avea in organism si sustin ca daca va fi certificat, tratamentul se va realiza doar la spital, sub supraveghere medicala constanta.


Citeste si despre:

Mituri despre depresie Terapii alternative pentru depresie Poate un tatic sa aiba depresie postnatala? Depresie sau anxietate: cum ne ajuta psihoterapia? Tristetea nu inseamna depresie! Scapa de depresie si anxietate in cativa pasi simpli Pierderea vederii este strans legata de depresie Sensibilitatea la lumina puternica – cand soarele devine prea intens si ce putem face Scapa de matreata si dermatita seboreica – Descopera solutia testata pe toate tipurile de par! Relatia dintre depresie si durerea cronica Cum sa va salvati viata sexuala cand suferiti de depresie Ingrijirea si tratarea pacientelor cu depresie postpartum (dupa nastere) Aparatele auditive pot reduce riscul de dementa si depresie? Deficiente nutritionale care pot provoca depresie si anxietate Care este legatura dintre tulburarea obsesiv-compulsiva si depresie? Nu te lasa doborat de depresie! 5 sfaturi care te vor ajuta sa tii lucrurile sub control