Spitalul de Copii "Marie Curie" a inaugurat sectia de chirurgie 1, dupa o investitie de 1,5 mil.euro

Publicat: 11 Iunie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Spitalul Clinic de Copii "Marie Curie", din Capitala, a inaugurat, joi, sectia de chirurgie 1, reamenajata si utilata in totalitate cu fonduri primite din partea Fundatiei Scheherazade, care a strans pentru acest proiect, pe parcursul unui an, suma de 1,5 milioane euro.

Saloanele au intre unu si 4 paturi si sunt dotate cu televizor si jucarii.

"Scopul nostru este sa ajutam spitalul de copii Marie Curie sa ofere tratamentele cele mai performante din Romania, prin oferirea conditiilor optime de spitalizare. La un an de la inceperea campaniei pentru strangerea de fonduri, pentru renovarea spitalului, am atins suma totala de 1,5 milione euro, ultima donatie fiind de 500.000 euro din partea Fundatiei Enel Cuore", a declarat Wajiha Haris, presedintele Fundatiei Scheherazade.

Banii donati de Fundatia Enel vor fi folositi pentru renovarea etajelor VI si VII ale spitalului. Managerul spitalului, Daniel Buzatu, a anuntat ca in aproximativ doua saptamani vor inaugura si sectia de Anstezie si Terapie Intensiva (ATI), renovata cu bani de la ministerul Sanatatii si din fondurile spitalului.

"In ultimii trei ani ministerul Sanatatii a acordat 5,3 milioane lei pentru renovarea spitalului de copii Marie Curie, dintre care 3,8 milioane lei, numai in 2007", a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Anual, peste 30.000 de copii se interneaza la spitalul "Marie Curie" si peste 50.000 sunt consultati. Fundatia Scheherazade a lansat, pe 19 martie, campania sociala "STOP CANCER", prin care subliniaza importanta depistarii cancerului juvenil in perioada de debut a bolii. in acelati timp, campania si-a propus strangerea de fonduri pentru ca spitalul Marie Curie sa-si optimizeze capacitatile de diagnoza a cancerului la copii.


Citeste si despre:

Disfonia – ce faci cand ramai fara voce? Influenta marii asupra organismului Febra la copii - cat de periculoasa poate fi Prea multi copii mici sunt tratati cu medicamente antireflux Substantele de igienizare din spitale si riscul lor Alimentatia corecta a copiilor Semnele de autism la copii #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Peritonite acute difuze Sindromul Reye - posibila complicatie cauzata de administrarea aspirinei Anchiloglosia - Limba fixata Ghidul pacientului diabetic Supravegherea si controlul infectiilor nosocomiale in unitatile sanitare Apendicectomia - operatia de apendicita Testul Babes Papanicolau - O investitie in sanatate
Cere sfatul medicului ×