Practic MF: preventie, diagnostic precoce si tratament corect

Actualizat: 09 Septembrie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Houston NPA va invita la cea de-a IV-a editie a simpozionului regional PRACTIC MF dedicat diagnosticului precoce, tratamentului si monitorizarii corecte in practica medicului de familie. Evenimentul va avea loc intre 25-27 octombrie 2013, la Ana Hotels, Poiana Brasov.

La aceasta editie participa cadre medicale din judetele Caras-Severin, Hunedoara, Sibiu, Brasov, Harghita, Covasna, Alba, Cluj, Mures, Bistrita-Nasaud, Maramures, Salaj, Bihor, Arad, Timis, Satu-Mare.

Medicul de familie - medicul de prim-contact

in conditiile reformei continue din sistemul sanitar, ale scaderii numarului de cadre medicale si ale cresterii numarului de pacienti per cadru medical, medicul de familie are o importanta din ce in ce mai mare in ceea ce priveste: preventia bolilor - medicina omului sanatos; consilierea si comunicarea eficienta cu pacientul; diagnosticul precoce si tratamentul corect.

Astfel, medicul de familie are o viziune globala asupra starii de sanatate a pacientului sau, cunoate istoricul medical personal al pacientului si al familiei, condiiile socio-economice de viaa, ceea ce reduce riscul diagnosticului gresit. Totodata, medicul de familie este medicul de prim contact, cel care receptioneaza cele mai multe informatii legate de afectiuni si determina degrevarea spitalelor prin intampinarea problemelor de sanatate care se pot depista si rezolva la nivelul cabinetului sau.

Medicii de familie, invitati la cea de-a patra editie a simpozionului regional Practic MF

Creditat EMC, simpozionul Practic MF se concentreaza asupra diagnosticului precoce si a tratamentului corect in practica medicului de familie. in plen se pune accentul pe interactivitate, in jur de o treime din timpul alocat prezentarilor fiind rezervat sesiunilor de intrebari si raspunsuri.

Printre temele care vor fi discutate in aceasta editie se numara:


Taxa de participare pentru medicii de familie este de 210 lei (700 lei pentru insotitori). Taxa de participare include: accesul la lucrarile conferintei, kitul de eveniment, diploma EMC, cazarea, masa, pauzele de cafea, accesul la facilitatile hotelului. Numarul locurilor este limitat, iar rezervarea ferma se face in momentul achitarii taxei.

Pentru detalii si sprijin in inscriere va rugam sa luati legatura cu Daniela Rajnoveanu, coordonator evenimente Houston NPA: [email protected] (tel. mobil: 0725.221.018, fax: 021.317.09.43).


Citeste si despre:

Testele genetice intra in practica medicala Screeningul ca parte din preventia bolilor Lesinul (Sincopa) - generalitati si preventie Controlul oncologic preventiv in stomatologie Accidentul cerebral: simptome si metode de preventie Cum scapi de carcei: metode rapide de ameliorare si preventie Care sunt semnele accidentului vascular cerebral si ce metode de preventie poti aplica #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Keratoza actinica sau solara - factori de risc, simptome, tratament si preventie Analize utile in diagnosticarea cancerului si metode de preventie Preventia accidentului vascular cerebral Contuzia cerebrala - preventie, diagnostic si gestionare adecvata Contuzia miocardica - riscuri si preventie Rolul sportului in preventia cancerului Neplacerile sanatatii declansate de caldura
Cere sfatul medicului ×