Copiii sub 5 ani pot fi purtatori ai unei incarcaturi mari de COVID-19, conform unui studiu

Actualizat: 31 Iulie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cel mai nou studiu publicat in JAMA Pediatrics contrazice ceea ce se credea pana in acest moment despre nivelul de transmitere al coronavirusului in randul copiilor mici.

Noile cercetari arata ca micutii sub 5 ani au o cantitatate de virus de 10 pana la 100 de ori mai mare decat la adulti in caile respiratorii superioare.

Cercetatorii au analizat 145 de probe colectate, in perioada martie-aprilie, de la pacientii din Chicago, SUA, cu simptome moderate, la o saptamana de la debutul acestora. 46 dintre probe apartineau copiilor sub 5 ani, 51 copiilor intre 5 si 17 ani, in timp ce 48 de probe apartineau adultilor intre 18 si 65 de ani.

Totusi, expertii sustin ca este nevoie in continuare de alte studii care sa arate contagiozitatea la copii. Coordonatorul acestui studiu spera ca aceste noi descoperiri sa ajute la stabilirea unor noi reguli in scoli si gradinite pentru a preveni raspandirea noului coronavirus.

1.295 de cazuri noi de coronavirus in ultimele 24 de ore si 39 de decese

In ultimele 24 de ore s-au inregistrat 1.295 cazuri noi de coronavirus in Romania, din 22.767 teste efectuate. 654 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Bilantul ajunge la 50.886, dintre care 27.007 pacienti au fost declarati vindecati si 4.433 pacienti asimptomatici au fost externati la 10 zile dupa depistare. La ATI sunt internati 409 pacienti.

De asemenea, in ultimele 24 de ore au fost raportate 39 de decese (22 barbati si 17 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Arad, Arges, Bacau, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Caras Severin, Constanta, Dambovita, Galati, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Teleorman, Timis, Vrancea si Municipiul Bucuresti.

Dintre acestea, 1 deces a fost inregistrat la categoria 30-39 ani, 2 decese la categoria de varsta 40-49 ani, 3 decese la categoria de varsta 50-59 ani, 12 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 14 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 7 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate cele 39 de decese inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 1.202.607 de teste. La ATI sunt internati 409 pacienti.

Rata infectarii cu noul coronavirus a crescut simtitor in ultima perioada la nivel mondial. In doar 4 zile numarul cazurilor de COVID-19 a ajuns de la 16 milioane la peste 17 milioane de infectari. Anterior, un milion de cazuri se aduna la fiecare 5 zile.

America de Sud a devenit cea mai afectata regiune, Americile fiind, in acest moment, epicentrul pandemiei. Mexic a devenit saptamana trecuta a treia tara din lume, dupa SUA si Brazilia, in ceea ce priveste decesele cauzate de noul coronavirus, atingand pragul de 46.000.

Vietnam, una dintre tarile cel mai putin afectate de pandemie, a raportat astazi primul deces cauzat de coronavirus. Tara nu inregistrase noi infectii timp de 100 de zile, iar in ultima perioada noi focare au inceput sa apara in orasul Dangag, una dintre cele mai populare destinatii turistice din centrul tarii. Doar ieri in Vietnam au fost inregistrate 50 de cazuri noi de COVID-19, bilantul ajungand la 509 infectari.

De asemenea, lucrurile nu stau foarte bine nici in Polonia, care a inregistrat astazi 657 cazuri noi de COVID-19, cel mai mare numar de imbolnaviri de la declansarea pandemiei.


Citeste si despre:

Te poti infecta in urma unei intepaturi/taieturi? Prim ajutor in ingestia accidentala de baterii Retinoblastomul Gripa la copii Bronsiectaziile Ce este gripa? Afectiunile reumatice autoimune Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce este si cum se manifesta enurezisul? Artrita idiopatica juvenila Varicela - cand trebuie sa ne vaccinam Gastroenterita cu rotavirus, metode de preventie si tratament 8 pasi simpli de ingrijire a starii de sanatate pentru femeile de peste 40 de ani 5 probleme importante dupa 40 de ani! Ce se intampla la nivelul corpului si al creierului in timpul unui orgasm