Cancerul colorectal - intre mit si realitate si bolile inflamatorii colorectale

Actualizat: 22 Martie 2016
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Reprezinta cele doua teme de actualitate ale Congresului National de Coloproctologie (CNCP) care va avea loc in perioada 23 - 26 martie, la Timisoara, la Hotel Continental.

Timp de 4 zile, personalitati marcante ale coloproctologiei nationale si internationale vor sustine peste 100 de prezentari sub forma de cursuri, conferinte si mese rotunde. Cei peste 330 de participanti prezenti la eveniment vor avea oportunitatea sa creeze un dialog stiintific interactiv, centrat pe performanta, progres si conturarea de noi standarde in domeniul coloproctologiei.

Manifestarea este prezidata de Prof. dr. Marcel Tantau, Presedintele Societatii Romane de Coloproctologie, si de Prof. dr. Fulger Lazar, Presedintele Fondator al Societatii Romane de Coloproctologie si Presedintele Comitetului Local de Organizare al CNCP 2016.

Cu scopul declarat de a aduce informatia la zi in ceea ce priveste complexitatea patologiei colorectale - care sunt progresele, directiile de dezvoltare si strategiile terapeutice, Congresul National de Coloproctologie este un prilej pentru specialistii romani sa intre in contact nemijlocit cu experti din intreaga lume, promotori de noi tehnici chirurgicale si metode de tratament.

Vor fi prezenti profesori din SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Austria, Turcia, Bulgaria, Serbia si Ungaria. Dintre acestia, amintim (lista completa a speakerilor straini este disponibila atasat - documentul denumit “Lista speakeri straini”):

Prof. dr. Roberto Bergamaschi, seful Diviziei de Chirurgie Colorectala din cadrul Universitatii Stony Brook din New York, este expert in chirurgia colorectala minim invaziva - laparoscopica si robotica. Acesta este recunoscut pe plan mondial in chirurgia laparoscopica a bolilor de colon si rect, avand peste 300 de lucrari publicate. Prof. dr. Roberto Bergamaschi va fi prezent la Conferinta de presa organizata pe 24 martie, intre orele 13.15 si 13.45, in Sala 2, de la Hotel Continental.

Prof. dr. Zoran Krivokapic, fost presedinte al Societatii Europene de Coloproctologie, este seful Clinicii de Chirurgie Colorectala a Spitalului Universitar din Belgrad, unde realizeaza intre 500 si 600 de operatii de colon si rect pe an. Prof. dr. Krivokapic a primit medalia “Dr. Vladan Djordjevic” pentru cel mai bun chirurg in anul 2012, iar in anul 2014 premiul “Kapetan Misha Anastasijevic” pentru rezultate exceptionale in domeniul stiintelor medicale, acordat de oficialitatile Republicii Serbia.

In contextul in care cancerul colorectal este al doilea tip de cancer ca incidenta si mortalitate in Romania, prezenta la Congres a unor personalitati de prim rang, din tara si din strainatate, inlesneste, indubitabil, elaborarea strategiilor viitoare in acest domeniu, dezvoltarea de protocoale terapeutice, crearea unor structuri de cercetare competitive, dar si cresterea calitatii actului medical pentru pacienti.

Unul dintre elementele definitorii pentru Congresul National de Coloproctologie este componenta educationala, manifestarea stiintifica fiind deschisa de doua cursuri practice adresate chirurgilor tineri, aflati in plin proces de formare. Acestea se vor desfasura la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Pius Branzeu" si la Centrul de Laparoscopie si Chirurgie experimentala "Pius Branzeu". O mentiune speciala se indreapta catre cursul de chirurgie colorectala minim-invaziva, in cadrul careia va avea loc o transmisiune live a unei operatii de rezectii de rect, realizata laparoscopic de Prof. dr. Roberto Bergamaschi.

Congresul National de Coloproctologie 2016 este creditat de catre Colegiul Medicilor din Romania cu 24 de credite EMC (Educatie Medicala Continua).


Citeste si despre:

Albirea dentara – intre mit si realitate Boala inflamatorie intestinala si cancerul colorectal Screeningul in cancerul colorectal Dr. Mihai Andrei, medic primar gastroenterolog ne raspunde la cateva intrebari despre cancerul colorectal Cancerul colorectal - generalitati Cancerul colorectal Tot ce trebuie sa stii despre cancerul colorectal Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Manifestul emotiilor reale - 6 vedete din Romania provocate sa arate #EmotiiReale Personalitatea adictiva: mit sau realitate? Cancerul colorectal, polipoza adenomatoasa familiala si testarea genetica Profilaxia cancerului colorectal Bolile inflamatorii - ce sunt si ce factori le provoaca Bolile inflamatorii intestinale si sexul Artrita din bolile inflamatorii intestinale Cancerul colorectal recurent si metastatic
Cere sfatul medicului ×