Tot ce trebuie sa stii despre implantul dentar

Actualizat: 11 Aprilie 2024
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Nu mai zambesti? Dureri dupa fiecare masa?

Un dinte lipsa nu inseamna neaparat probleme ireparabile.

Un implant dentar rezolva situatia. Studiile stiintifice arata ca implanturile dentare au o rata de succes de 95% fiind cea mai avansata alternativa medicala si estetica de inlocuire a dintilor lipsa.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar reprezinta o radacina artificiala care inlocuieste radacina naturala a dintelui lipsa. Este format dintr-o radacina de titaniu care este introdusa in osul alveolar al mandibulei printr-o interventie chirurgicala, peste care se ataseaza un bont proteic, imbracat intr-o coroana dentara.

Cui se adreseaza implantul dentar?

Implantul dentar se adreseaza oricarei persoane care a pierdut unul sau mai multi dinti.

La cat timp dupa extractie se poate face implantul dentar?

Implantul dentar se poate realiza imediat dupa vindecarea locului din care s-a facut extractia. Este important sa nu treaca o perioada indelungata de la momentul extractiei pana la implant deoarece dintii adiacenti migreaza, se inclina facand dificil implantul.

Care sunt etapele implantului dentar?

Implantul dentar cuprinde 3 etape si anume:

Etapa chirurgicala in timpul careia se introduce in tesutul osos si in gingie implantul dentar. Interventia se face la clinica de stomatologie sub anestezie locala si dureaza aproximativ o ora. Procedura este lipsita de durere si din punct de vedere al complexitatii se aseamana cu extractia dentara.

Faza proteica in care implantul se integreaza si dureaza de la 3 la 6 luni. Se va monta bontul proteic.

Ultima etapa consta in atasarea coroanei dentare.

Cum se ingrijeste implantul dentar?

Implantul dentar nu presupune o atentie sporita fata de cea acordata unui dinte natural. Spalarea regulata pe dinti, utilizarea atei dentare, precum si un regim alimentar bazat pe fructe si legume si sarac in zahar reprezinta o igiena orala adecvata.

Pentru un zambet sanatos alegeti implantul dentar!


Citeste si despre:

Corpul tau: tot ce nu stii despre el!