Mamografiile pot reduce riscul decesului de cancer mamar cu 28%

Actualizat: 19 Iunie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Riscul decesului din cauza cancerului mamar poate fi redus cu 28% cu ajutorul mamografiilor, potrivit unui studiu nou publicat in Jurnalul Britanic de Medicina.

La fiecare 10.000 de femei care apeleaza la screeningul modern, 27 de decese pot fi evitate prin simpla monitorizare de specialitate a tesutului mamar, spun cercetatorii.

Oamenii de stiinta au incercat sa evalueze eficacitatea mamografiilor moderne prin compararea ratei mortalitatii in randul femeilor care au apelat la screening si in cel al bolnavelor care nu si-au monitorizat starea de sanatate prin efectuarea de mamografii regulate.

Rezultatele arata ca, in perioada 1986-2009, s-au inregistrat 1.175 de decese in randul pacientelor care au efectuat mamografii si 8.996 de decese in randul bolnavelor care nu si-au monitorizat boala.

Initiatorii studiului sustin ca mortalitatea in cazul cancerului mamar poate fi tinuta sub control, prin eforturi sustinute de a convinge populatia feminina sa efectueze mamografii de rutina la recomandarea medicului.


Citeste si despre:

Pubertatea precoce, un factor de risc ascuns al cancerului mamar si ovarian Aparatele auditive pot reduce riscul de dementa si depresie? Cancerul mamar Cancerul mamar, metastatic sau recidivant Cancerul mamar la barbat Care sunt simptomele de depistare ale cancerului mamar? Cum putem reduce riscul depresiei? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Stadiile cancerului mamar si importanta testelor pentru a-l descoperi la timp De ce recidiveaza cancerul mamar Unde si cum se raspandeste cancerul mamar Autoexaminarea sanilor, esentiala in depistarea precoce a cancerului mamar Cancerul mamar - metode de screening si factori de risc Dieta pe baza de plante reduce riscul de aparitie a diabetului zaharat de tip 2 Sfaturi pentru reducerea riscului de atac de cord si accident vascular cerebral