Un nou tratament pentru colita ulcerativa

Actualizat: 24 Iunie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Echipa de cercetatori de la Universitatea McMaster Canada, a descoperit ca pacientii cu colita ulcerativa a caror afectiune a intrat in remisie prezinta un nivel ridicat de prostaglandina D2 in organism. Studii anterioare, realizate in laborator au demonstrat ca aceasta substanta chimica joaca un rol important in vindecarea colitei ulcerative.

Potrivit cercetatorilor nivelul de prostaglandina D2 era ridicat numai in cazul pacientilor cu colita ulcerativa care intrase cu mult timp in remisie, motiv pentru care acestia sunt de parere ca substanta constituie factorul cheie in prevenirea afectiunii. Cercetatorii de la alte institutii internationale sunt de parere ca aceasta descoperire va ajuta la dezvoltarea unui nou tratament impotriva colitei ulcerative, dar si pentru boala Crohn.

Despre colita ulcerativa

Colita ulcerativa prespune o inflamatie cronica a mucoasei interne a rectului si a colonului care poate duce la dureri abdominale si crampe, diaree, hemoragie si pierdere in greutate. Boala afecteaza milioane de oameni din intreaga lume. Optiunile de tratament sunt inca limitate, totusi cei mai multi oameni nu sunt niciodata tratati.

Colita ulcerativa este o boala inflamatorie a intestinului, ce produce ulceratii la nivelul intestinului gros. Desi de cele mai multe ori afecteaza partea stanga a colonului (sigmoidul) si rectul, extensia bolii poate varia de la afectarea numai a rectului la afectarea intregului colon (colita extensiva, pancolita). Zona de colon afectata este un indicator pentru severitatea bolii. Aceasta afectiune se caracterizeaza prin dureri abdominale, crampe, diaree, sangerari rectale, anemie si scadere ponderala.

Cu toate ca boala afecteaza peste un milion de oameni din intreaga lume, optiunile de tratament sunt inca limitate, iar majoritatea pacientilor nu sunt vindecati.


Citeste si despre:

Transplantul de fecale, tratament eficient contra colitei ulcerative Colita cu clostridium difficile sau colita pseudomembranoasa Enterocolita: Simptome si tratament eficient Boala Crohn - inflamatia colonului Rectocolita ulcerohemoragica Boli care cauzeaza pierderea de masa osoasa Tipuri de dializa Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Cancerul ductului biliar extrahepatic Tromboza de sinus cavernos Gastroenterita - o problema de sanatate mereu actuala Diverticulita Sindromul Turner Managementul stresului Colita ulcerativa