In anumite conditii, alcoolul poate sa afecteze viata sexuala.
Atunci cand un cuplu serveste un pahar de alcool, intr-o atmosfera romantica, efectul acestuia nu poate fi decat unul pozitiv.
Totusi o cantitate prea mare sau consumul constant de alcool poate afecta in mod negativ relatia sexuala dintre doi parteneri.
Potriviti expertilor, consumul de alcool in exces poate influenta in sens negativ actul sexual. Acest lucru este explicat prin faptul ca alcoolul reduce sensibilitatea sexuala atat a barbatilor cat si a femeilor.
In cazul ambelor sexe, raspunsul sexual este diminuat la jumatate de consumul regulat si prelungit de alcool. La barbati, alcoolul poate provoca dificultati in a obtine si mentine o erectie, in timp ce la femei lubrifierea va fi redusa, se va obtine mai greu orgasmul sau orgasmul va avea intensitate redusa.
Multi oameni considera, ca alcoolul este un afrodisiac, intrucat acesta, consumat in cantitati mici, diminueaza inhibitiile, iar flirtul decurge mai usor. Cu toate acestea, in timp, alcoolul poate sa scada inclusiv libidoul.Prea mult alcool poate reduce, de fapt, dorinta sexuala.
Consumul unei cantitai mari de alcool, pe o perioada extinsa de timp, poate sa provoace efecte secundare sexuale. Majoritatea oamenilor cunosc faptul ca dupa o noapte intreaga in care un barbat a consumat alcool, acesta poate fi incapabil sa obtina o erectie, iar daca situatia se mentine pe termen lung, se poate instala impotenta.
Bauturile alcoolice pot avea efecte negative asupra fertilitatii unei persoane. Studiile au demonstrat ca femeile care consuma prea mult alcool, raman destul de greu insarcinate si pot suferi tulburari menstruale si de fertilitate, inclusiv probleme ale ovarelor.
Specialistii considera ca renuntarea la alcool poate fi masura principala care trebuie luata pentru ca viata sexuala sa revina la normal. Pentru ca sanatatea sa nu le fie afectata, femeile nu trebuie sa bea in mod regulat mai mult de 175 ml de vin, iar barbatii 250 ml de vin pe zi.
Daca va doriti sa nu lasati alcoolul sa va influenteze relatia intima, puteti incerca sa renuntati la alcool cu ajutorul partenerului.
Exista diverse metode prin care cuplurile pot depasi problema alcoolului, pentru ca viata sexuala sa revina la normal:
- Comunicare - Este indicat sa comunicati cat mai firesc cu partenerul si sa discutati calm despre problema alcoolului, in loc sa-i criticati obiceiurile nocive
- Laude, nu cicaleala - La fel ca si in dormitor, atitudinea entuziasta il poate ajuta pe partener si poate imbunatati chiar viata din dormitor. Complimentele precum "arati mult mai bine dupa ce ai renuntat la alcool" ar putea ajuta partenerul sa simta ca a luat decizia cea buna renuntand la alcool.
- Urmariti cat alcool consuma partenerul dvs. - Inregistrati consumul de alcool zilnic al partenerului astfel incat sa puteti tine o evidenta a cantitatii totale de alcool pe care partenerul a baut-o si verificati daca aceasta se incadreaza in limitele recomandate de specialisti.
- Nu beti alcool in fiecare zi - Daca v-ati obisnuit sa beti alcool zilnic, la cina, incercati macar o perioada sa inlocuiti alcoolul cu o bautura fara alcool.
- Pastrati banii pe care i-ati fi cheltuit pe alcool si la sfarsitul lunii ii puteti cheltui pentru un weekend romantic departe de casa sau pentru un tratament spa.
Cantitatile mici de alcool ajuta la reducerea timiditatii si consolidarea relatiilor sociale. Barbatii si femeile care consuma cantitati moderate de alcool se vor relaxa si vor putea comunica destul de usor unii cu altii.
Un pic de vin sau un cocktail ar putea contribui la declansarea starii romantice a unei persoane dar si a deschiderii acesteia catre o relatie intima. De asemenea, o doza mica de alcool poate prelungi timpul in care un barbat ajunge la organsm si poate preveni ejacularea prematura.
Din pacate, efectele nocive ale consumului de alcool sunt mult mai multe decat cele pozitive.
Alcoolul ii poate determina pe oameni sa aleaga partenerul gresit pentru relatii sexuale si sa nu acorde suficienta atentie mijloacelor de contraceptie sau protejarii contra bolilor cu transmitere sexuala. De fapt, bautura este principalul motiv pentru care multe dintre femei folosesc pilula de a doua zi.
Alcoolul are efecte negative asupra fatului, astfel ca trebuie evitat in timpul sarcinii. In prezent nu se poate confirma cat de nociv este consumul de alcool in momentul conceptiei unui copil.
Alcoolul este o cauza majora a disfunctiilor erectile, insa multi barbati nu-si dau seama de acest lucru, deoarece ei cosidera ca bautura stimuleaza excitatia.
Multi oameni care sunt dependenti de alcool isi pierd interesul pentru sex. Nu se poate spune cu exactitate daca, consumul excesiv de alcool poate cauza probleme sexuale feminine dar se considera ca in unele cazuri libidoul scazut este efectul consumului exagerat de alcool.
Daca o persoana consuma cantitati mari de alcool si crede ca ar putea suferi de alcoolism, trebui sa solicite sprijinul specialistilor.
Majoritatea oamenilor nu cunosc faptul ca alcoolul este un depresant chimic ce poate reduce timpul de raspuns al organismului. Consumul excesiv de alcool poate impiedica functionearea normala a organelor genitale si a creierului.
Pot sa apara tulburari de erectie mai ales la persoanele care incep sa consume brusc cantitati mari de alcool. In anumite cazuri, prejudiciul cauzat sistemului nervos de catre alcool devine permanent. La fel ca si creierul, hormonii influenteaza viata sexuala a unui barbat. Dorinta sexuala a barbatilor se va diminua ca urmare a scaderii nivelului de testosteron, hormonul sexual masculin.
Pot sa apara inclusiv si probleme psihologice. Acestea pot fi reprezentate de stres, depresie si scaderea libidoului. Majoritatea oamenilor se comporta diferit ca urmare a influentei alcoolului, dar in cele mai multe dintre cazuri scade nivelul de concentrare si de judecata. In concluzie, consumul de alcool pe termen lung poate duce la aparitia problemelor psihice si fizice si poate afecta performantele sexuale la barbati.
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.