Sindromul tendonului iliotibial – o afectiune a genunchiului

Actualizat: 19 Noiembrie 2012
Autor: SfatulMedicului

CauzeAcest sindrom este cauzat de o inflamatie a unei portiuni a tendonului (tendinita), datorata frictionarii acestuia de condilul lateral de la nivelul genunchiului.

Desi acest sindrom poate fi determinat de un traumatism direct asupra genunchiului, cel mai frecvent este cauzat de uzura excesiva a articulatiei, cum se intampla in activitatile sportive.

Simptome si diagnostic


Pacientul simte durere sau o senzatie de arsura in portiunea laterala a genunchiului in timpul activitatii. Durerea poate fi localizata in partea laterala a genunchiului sau poate radia in partea laterala a coapsei. Pacientul poate simti o pocnitura cand indoaie genunchiul si apoi il indreapta. Tumefierea (artrita genunchiului) este de obicei absenta, iar miscarea genunchiului este normala. Diagnosticul afectiunii se bazeaza pe simptomatologia pacientului – durere la nivelul condilului lateral – si excluderea altor afectiuni cu simptomatologie asemanatoare.

Tratament


De obicei, sindromul tendonului iliotibial dispare la reducerea activitatii si daca pacientul efectueaza exercitii fizice de fortificare musculara. In cazul in care sindromul nu dispare, poate fi necesara operatia chirurgicala in vederea rezectiei longitudinale a tendonului, pentru ca acesta sa nu fie intins prea mult deasupra osului.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Dr Raul Colta - Chirurgia Gleznei si Piciorului
Tel: 0747726582
Bucuresti, Str Lainici 11

Medici

Dr. Colta Raul
Ortopedie si traumatologie - Dr Raul Colta - Chirurgia Gleznei si Piciorului
Bucuresti, 0747726582

Citeste si despre:

Afectiunile genunchiului Afectiuni care determina durerile de genunchi Durerea de genunchi - de ce apare si cum poate fi tratata Durerile de genunchi Cauze comune ale durerii de sold la femei Dislocarea genunchiului Modalitati de a avea grija de genunchii dumneavoastra S-a lansat a 7-a generatie de smartwatch-uri Garmin Fenix si noul Epix cu modele dedicate femeilor Un sistem imunitar puternic in mod natural Sindromul plicii sinoviale a genunchiului Tendinita si ruptura tendinoasa de la nivelul genunchiului Osteocondrita disecanta a genunchiului Condromalacia patelara (rotuliana) – o afectiune a cartilajului genunchiului Leziunile ligamentelor colaterale mediale sau laterale ale genunchiului Leziuni ale meniscului de la nivelul articulatiei genunchiului Artrita genunchiului