Colaborarea interdisciplinara in realizarea planului de tratament ideal

Actualizat: 05 Noiembrie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Consultant medical:

Dr. Adrian Negrila
Medic specialist estetica si protetica dentara, competenta implantologie

Velvet Dental

Primul consult stomatologic stabileste legatura foarte importanta dintre pacient si medicul sau. Este momentul in care cei doi se cunosc si pun bazele unei colaborari “de lunga durata” .

Medicul dentist culege cat mai multe informatii posibil despre noul venit: istoricul medical si dentar al pacientului, experientele lui in cabinetele stomatologice, nemultumirile lui, precum si dorintele si asteptarile sale de la medicul stomatolog si de la planul de tratament propus.

Controlul dentar va fi facut minutios, cu mare atentie, pentru trecerea in revista a tuturor problemelor. Se realizeaza fotografii intraorale. Pacientului i se fac radiografii dentare. De asemenea, si se iau amprente pentru reproducerea in gips a arcadelor dentare. Toate aceste informatii ofera medicului o imagine de ansamblu asupra situatiei dentare a pacientului, a necesitatilor lui.

In afara de cazul unei danturi impecabile, care ar putea fi perfectionata printr-o albire dentara,si intretinuta prin detartraje si controale regulate, celelalte cazuri pot necesita interventia uneia sau mai multor specialitati:

Ortodontia este privita de multi pacienti doar din considerentul estetic, insa aparatele dentare sunt de multe ori necesare pentru a obtine o muscatura corecta si confortabila, stabila si sanatoasa pentru aparatul dento – maxilar. Mai mult de atat, dintii pot fi mutati astfel incat sa se inchida spatiile cauzate de dintii lipsa, sau sa creze dimensiunea necesara aplicarii unui implant.

Parodontologia asigura starea de sanatate a structurilor de suport ale dintilor. Daca nu exista os, dintii, fie ei cosmetizati impecabil, nu vor ramane pentru mult timp in cavitatea bucala. Alaturi de chirurgie, este specialitatea care asigura refacerea osoasa si gingivala.

Inserarea de implanturi dentare permite protezarea spatiilor unde dintii au fost pierduti. Astfel, se mentine suportul osos al arcadelor dentare, si, prin aplicarea de coroane pe implanturi, se refac functiile de masticatie, fonatie, si estetica.

Endodontia este de cele mai multe ori nelipsita din planurile de tratament. Instrumentarea exacta a canalelor radiculare la microscop indeparteaza orice durere dentara prezenta cat si posibilitatea aparitiei ei prin refacerea corecta a tratamentelor vechi. Pregateste dintii pentru restaurarile protetice care ii vor acoperi.

Fie ca vorbim despre aplicarea de fatete dentare pentru redarea unui zambet perfect, sau despre protezele dentare ancorate pe implanturi, proteticianul este indispensabil. In locul cariilor curatate pot fi cimentate piese protetice inovatoare – incrustatiile dentare. Dintii tratati pe canal sunt acoperiti de diferite tipuri de coroane dentare. Puntile dentare sunt folosite ca solutii de tratament pentru pacientii reticenti la implanturile dentare. Exista solutii pentru orice situatie.

Colaborarea interdisciplinara a medicilor este foarte importanta! Experienta si cunostiintele medicilor se insumeaza oferind astfel pacientului optiuni de tratament valabile si eficiente. Planul de tratament va fi etapizat si gandit astfel incat in minimul de timp sa se realizeze maximul de interventii stomatologice.

Rezultatul il reprezinta un pacient fericit, sanatos, tratat la cele mai inalte standarde in cea mai scurta perioada posibila, cu solutii de tratament adaptate la dorintele si posibilitatile sale financiare.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Clinica Stomatologica Smilewy
Tel: 0751171107
Timisoara, Smileway, Strada Loichiță Vasile 1-3 Sc. D, Parter, Timișoara 300633

Citeste si despre:

Sindromul de disparitie a cailor biliare Hipoventilatia sau depresia respiratorie Biopsia - cum se obtine si rolul ei in oncologia moderna Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Lipodistrofia: diagnostic si tratament Rolul probioticelor in sanatatea gastrointestinala Supravietuirea si calitatea vietii dupa un diagnostic de cancer: aspecte psihologice si medicale