Pierderea memoriei

Amnezia reprezinta pierderea totala sau partiala a capacitatii de memorizare a informatiei si/sau de reamintire a informatiei inmagazinate.


Se recomanda inceperea diagnosticului cu teste simple ale statusului mental, cum ar fi testul cognitiv Kendrick pentru varstnici sau Mini-Mental State Examination. Testele de laborator de rutina includ: hemolecograma, VSH, sumar de urina, biochimia serica, ANA, vitamina B12 serica, acidul folic si VDRL. La batrani se poate face si o radiografie toracica pentru evidentierea unui eventual neoplasm primar.
Daca aceste investigatii sunt negative se recomanda consultarea unui neurolog sau efecturarea unei tomografii/RMN cerebral. In cele din urma se poate face o punctie spinala pentru diagnosticul sclerozei multiple sau al nerosifilisului. Petru testarea psihiatrica se recomanda consultarea unui specialist.

Citeste si despre:

Mituri si adevaruri despre pierderea memoriei Pierderea memoriei - cand ar trebui sa ne ingrijoram? Ai inceput sa uiti? Iata ce poti face pentru imbunatatirea memoriei Cum sa scapam de problemele de memorie 9 alimente care imbunatatesc memoria Afectiuni care pot provoca pierderi de memorie 7 modalitati de prevenire a pierderilor de memorie Pierderile de memorie: 5 motive de ingrijorare Sfaturi pentru imbunatatirea memoriei Dieta mediteraneana imbunatateste memoria si creste longevitatea