Nucsoara (Myristica fragrans)

Arbore foarte inalt (poate atinge spre 20 metri intaltime), intalnit in tara noastra doar cultivat. Scoarta are culoare verzuie. Frunzele sunt verde inchis, ovale, de dimensiuni mari. Florile sunt mici, in forma de clopotel si au culoare galbena. Fructul este rotund, are diverse culori de la maro deschis pana la roscat, in functie de soi si contine un sambure destul de mare. In scop fitoterapeutic sunt utilizate semintele care au culoare cafenie si forma ovala.
Are proprietati calmante, afrodisiace, sedative, tonice. Nucsoara este utilizata ca si condiment in gastronomie, pentru aromatizarea preparatelor culinare, avand gust dulce, picant.


Uz intern:

- boli gastrointestinale, stari de greata, tuse, paraziti intestinali, tulburari de erectie, apetit scazut, nevralgie, insomnie - sub forma de infuzie, decoct, macerat.


Uz extern:


- halena - sub forma de gargara.


Efecte adverse:

- Supradozajul poate duce la iritatii.

Citeste si despre:

O digestie mai buna in mod natural Remedii naturiste pentru tratarea congestiei mucoasei bronsice Topul alimentelor recomandate pentru o digestie buna Amplifica dorinta sexuala cu afrodisiace naturale 9 motive sa consumati mai multi cartofi dulci Consumul de mezeluri si cancerul de vezica urinara Sfaturi pentru o frumusete de durata Sfaturi pentru controlul aciditatii gastrice Psoriazisul: alimente permise - alimente interzise Preparate culinare care nu determina arsuri stomacale