Zaharina (E 954)

Prospect

Publicat: 14 Decembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Se prezinta sub forma unor cristale incolore de culoare alba. Gustul dulce al zaharinei se dezvolta mai lent, dar dupa atingerea intensitatii maxime este destul de persistent. zaharina are un gust residual amar/metalic care devine foarte pregnant la concentratii mari.

Puterea de indulcire a zaharinei variaza in domeniul 300-500. zaharina prezinta o foarte buna stabilitate, putand fi utilizata in orice produs alimentar. Este utilizata intr-o mare varietate de produse: bauturi racoritoare, budinci, bauturi instant, topinguri, produse lactate, guma de mestecat, conserve de fructe, produse de patiserie, gemuri, jeleuri, tablete edulcorante.

Citeste si despre:

Factori de risc in dezvoltarea cancerului Indulcitorii artificiali: zaharina, aspartamul, sucraloza Protocol de practica in boala Gaucher Cresterile salariale ce se vor acorda personalului din invatamant Organizarea sistemului national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood 10 alimente care va protejeaza de soare Aditivii alimentari Trucuri pentru a pacali foamea Tratamente naturiste in diabetul zaharat Dieta de 3 zile