VACCIN RABIC, fiole

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie

Vaccinul rabic este o suspensie 2% din creier virulent de soarece nou-nascut infectat cu virus fix Babes si inactivat cu betapropiolactona 1/5 000.

Actiune terapeutica

Vaccinul rabic stimuleaza specific factorii de aparare ai organismului, inducand o stare de protectie antirabica.

Indicatii

Vaccinarea este indicata in toate cazurile de infectie rabica sau suspiciune de infectie, iar preventiv la persoanele expuse riscului infectiei rabice.

Doze si mod de administrare

Vaccinarea postinfectioasa se aplica dupa scheme diferentiate in functie de gravitatea infectiei, iar dozele de vaccin in functie de varsta pacientului.
Persoanele adulte si copiii peste 10 ani cu risc redus de infectie rabica primesc 7 inoculari subcutanate, una pe zi, a 2 ml.
Copiii sub 10 ani efectueaza inoculari subcutanate x 1 ml, urmate de inoculari intradermice (2 x 0,125 ml) in zilele a 24-a, a 34-a si a 90-a de la inceperea vaccinarii. La aceasta grupa de risc se asociaza seroterapia antirabica.

Contraindicatii

Nu exista.

Reactii adverse

Vaccinarea antirabica determina frecvent reactii usoare locale sau generale (hiperemie, edem, prurit, ameteli, cefalee, astenie, stari subfebrile etc.) dar s-au semnalat si reactii grave de tip nervos: nevrite, pareze, encefalomielite.
Reactiile grave au aparut mai frecvent la persoanele cu tare neurologice.
impune controlul zilnic al persoanelor vaccinate si se intrerupe vaccinarea la primele simptome de reactii.

Citeste si despre:

Vaccinarea antigripala Raspunsuri la intrebarile legate de vaccinul antigripal Trivaccinul antirujeolic, antirubeolic, antioreionic (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Imunizarea – Prevenirea imbolnavirilor prin vaccinare Vaccinarea anti-haemophilus influenzae B (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Vaccinul antigripal: mituri Vaccinarea antipoliomielita (vaccinare inclusa in programul national de imunizari) Vaccinul impotriva papiloma virusului uman a depasit asteptarile Vaccinarea in prevenirea hepatitei virale B Vaccinarea DTP (vaccinare inclusa in programul national de imunizari)
Cere sfatul medicului ×