UROVALIDIN, capsule

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Capsule continand terizidona 300 mg (flac. cu 12 buc.).

Actiune terapeutica
Terizidona (un derivat de cicloserina) are proprietati antibacteriene, cu spectru larg, fiind eficace in infectiile urinare.
Indicatii
Infectii acute si cronice ale cailor urinare: pielite, pielonefrite, cistite, prostatite, cistopatite prin radioterapie; profilaxia si tratamentul infectiilor urinare inainte sau dupa proceduri endoscopice si interntii chirurgicale pe tractul urinar.
Doze si mod de administrare
Oral, la adulti, in prima zi se administreaza o capsula (300mg) la fiecare 8 ore (dupa mese), in cazurile gra la fiecare 6 ore, apoi 2-3 capsule/zi timp de 5-l0 zile, continuand, la nevoie, cu 2 capsule/zi.
Contraindicatii
Prudenta in timpul sarcinii si la copin mici, la bolnavii cu epilepsie, la psihotici, la cei cu insuficienta renala sera.

Reactii adverse
Rareori cefalee, vertij, tremor, foarte rar convulsii, disartrie, tulburari psihice.

Citeste si despre:

Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Opiu Otoscleroza Redefinirea standardelor in sanatate si nutritie Uleiul de ficat de cod - un reper pentru sanatatea intregii familii, din 1854 Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Abcesul periamigdalian Condromalacia patelara (rotuliana) – o afectiune a cartilajului genunchiului Discopatia lombara - lumbago si lombosciatica Lipomul