TP 1 SERONO, fiole

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Flacon cu 10 mg, 25 si 50 mg thymostimulina liofilizata.

Actiune terapeutica
Imunomodulator. Produsul este un complex de polipeptide extrase din timus de bovine si actioneaza ca imunostimulant, ameliorand reactivitatea imunitara la pacientii cu imunodeficienta primara sau secundara. Substanta favorizeaza maturizarea limfocitelor T si stimularea limfocitelor B, realizandu-se astfel o crestere atat a imunitatii cat si a anticorpilor.

Indicatii
imunodeficienta primara (aplazie timica congenitala, candidoza cronica cutaneo-mucoasa, ataxie telangiectazica, sindrom Wiskott-Aldrich, dermatite atopice netratabile). Adjuvant in tratamentul unor afectiuni insotite de imunodeficienta prin afectarea imunitatii mediate celular (hepatita cronica activa, bronhopneumopatii virale, varicela hemoragica, infectii recurente cu herpes simplex, melanom malign, tumori inoperabile ale tractului digestiv, infectii supraadaugate unor afectiuni neoplazice, infectii la persoane varstnice, sarcoidoza, boala Hodgkin, afectiuni pleurale maligne).

Doze si mod de administrare
In general, se administreaza 1 mg/kg corp/zi i.m., timp de o saptamana, apoi aceeasi doza zilnica se repeta de 2-3 ori pe saptamana cateva saptamani sau luni. In cursul infectiilor acute, in special la copii, tratamentul va fi intrerupt imediat ce se obtin rezultate favorabile, chiar daca aceasta se produce dupa cateva zile.

Contraindicatii
Alergie la produs.

Reactii adverse
Rar pot aparea reactii adverse, algii la locul administrarii.

Citeste si despre:

Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Betablocante adrenergice Vaccinarea antigripala Inrosirea fetei: cauze, tratament, preventie #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Cauze imunologice de infertilitate Suplimentele nutritionale Fentanil Blocante ale canalelor de calciu Antibiograma si autovaccinul
Cere sfatul medicului ×