TIROIDA FORTE, draj.

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii:

Hormonii tiroidieni cuprinsi stimuleaza metabolismul tisular, favorizeaza cresterea, sensibilizeaza la actiunea catecolaminelor, inhiba secretia de tirotrofina.
Corecteaza fenomenele de hipotiroidism; efectul este lent (maxim dupa 8-10 zile de tratament) si prelungit.

Contraindicatii:

Alergie la preparatul de tiroida, hipertiroidism, insuficienta cardiaca, infarct de miocard (fara hipotiroidism), miocardita, boala Addison si hipopituitarism, netratate; prudenta sau se evita in cardiopatiile ischemice, aritmiile ectopice la hipertensivi; prudenta la bolnavii cu anorexie si denutritie, in tuberculoza, in diabet (efect hiperglicemiant).

Atentie la doza!
Contine iod mai mult decat preparatele obisnuite (straine) de tiroida. Hormonii tiroidieni pot creste necesarul de insulina sau antidiabetice orale, prudenta cand se administreaza simpatomimetice, anticoagulante orale (risc de supradozare a acestora), antidepresive triciclice (potentare reciproca); colestiramina micsoreaza absorbtia hormonilor tiroidieni.

Reactii adverse:

Dozele terapeutice pot provoca initial palpitatii, dureri angioase, crampe musculare;
- tratamentul intensiv poate fi cauza de tahicardie, aritmii, insuficienta cardiaca, diaree, neliniste, insomnie, mai rar tulburari psihotice, cefalee, slabiciune musculara, congestie si sudoratie, pierdere in greutate, glicozurie, hipercalciurie (la copii);
- rareori reactii alergice.

Citeste si despre:

Tiroidita Hashimoto - semne care indica ca ai probleme cu tiroida Slabeste cu antrenamentul de forta Glanda tiroida Totul despre tiroida sau cum sa previi bolile tiroidiene Despre tiroida si afectiunile ei Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Glanda tiroida si preconceptia Glanda tiroida - simptome Tiroidita Hashimoto 8 alimente benefice sau nocive pentru glanda tiroida Tot ce trebuie sa stii despre tiroida autoimuna
Cere sfatul medicului ×