TICLID, drajeuri

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

CompozitieTiclopidinum hidrocloridium este un antiagregant.

Indicatii
Ticlid se recomanda pentru prevenirea accidentelor ischemice cerebrale sau cardiace si pacientilor cu insuficienta arteriala la nivelul membrelor inferioare si al vaselor cerebrale. Se recomanda pentru prevenirea si tratarea tulburarilor plachetare din timpul interventiilor chirurgicale si din cursul hemodializei (rinichi artificial).

Doze si mod de administrareDoza uzuala este de 2 comprimate (500 mg) pe zi. Se administreaza in timpul meselor. Respectati cu strictete prescriptia medicala.

Contraindicatii
Risc de hemoragie; alergie la acest medicament; modificari anterioare ale formulei sanguine, cum ar fi leucopenie sau trombopenie.

Masuri de precautie
Se recomanda administrarea Ticlid-ului in timpul meselor. Este important sa anuntati medicul ca urmati un tratament cu acest medicament in cazul in care sunteti supus unei interventii chirurgicale sau unui tratament stomatologic (extractii dentare). Adresati-va imediat medicului daca in timpul tratamentului cu acest medicament se produc: sangerari sau hematoame; febra, angina sau ulceratii bucale; icter. Se va evita utilizarea in timpul sarcinii si alaptarii. Pentru o buna utilizare a acestui medicament, medicul dvs. va poate prescrie pentru primele luni de tratament controale biologice periodice necesitand prelevari de sange. Pentru a evita eventualele interactiuni dintre medicamente, semnalati medicului tratamentul in curs.

Reactii adverse
Ca orice produs activ, acest medicament poate produce la unele persoane efecte adverse, in special leucopenie, trombocitopenie, sangerari sau hematoame, diaree, greata, eruptii cutanate, icter.

Citeste si despre:

Consecintele unei supradoze de aspirina Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Infarctul miocardic si angina instabila De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament Sangele in scaun - hemoragiile digestive Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc