SER ANTIRABIC purificat si concentrat

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Serul antirabic purificat si concentrat se obtine din serul imun provenit de la caii hiperimunizati cu antigen rabic. Fiecare fiola contine 500 sau 1 500 UI neutralizante/fiola. Continutul fiolelor este limpede, fara flocoane sau particule in suspensie. Se livreaza in cutii cu cate 10 fiole.
Prezervant: mertiolat de sodiu 1/10 000.

Indicatii
Serul antirabic purificat si concentrat se administreaza persoanelor muscate grav de animale turbate sau suspecte de turbare, in special cand muscaturile sunt localizate la cap, gat, palme sau organe genitale. Serul se administreaza in toate cazurile de muscaturi produse de animale salbatice turbate sau suspecte de turbare. Se recomanda ca administrarea serului sa se faca intr-un timp cat mai scurt dupa accident, cand actiunea protectoare este maxima. Seroterapia antirabica este urmata in mod obligatoriu de vaccino-terapia antirabica (conform instructiunilor de folosire a vaccinului rabic).

Doze si mod de administrare
Se administreaza dupa testarea sensibilitatii, conform indicatiilor pentru utilizarea serurilor terapeutice. Cantitatea de ser necesara in tratamentul antirabic este de 40 UI/kg corp, dar nu mai mica de 10 ml. Serul antirabic se inoculeaza pe cale intramusculara. La cantitati mari se inoculeaza in mai multe locuri, pentru a usura resorbtia. Este recomandabil ca in muscaturile grave sa se infiltreze tesuturile din jurul plagilor cu ser antirabic pana la 1/3 din doza totala. Nu se face suturarea plagilor inainte de a treia zi. Intreaga cantitate de ser antirabic se administreaza o data, iar vaccinarea incepe in aceeasi zi sau in ziua urmatoare.

Contraindicatii
Nu exista.

Citeste si despre:

Suferi de lipsa de concentrare si capacitate de memorare scazuta? Sfaturi sanatoase pentru vacanta Depresia si sinuciderea la adolescenti Alimente care imbunatatesc nivelul de concentrare Dificultatile de concentrare Aerul poluat, pericol pentru sanatatea familiei tale! De ce este important sa ai un purificator aer Suferi de alergii sau intolerante alimentare? Afla cum poti face cozonac fara faina, oua, lapte sau unt! Memorie si concentrare - tehnici si plante ce sunt de ajutor Hipoglicemia (nivelul scazut al concentratiei zaharului in sange) 8 moduri simple si naturale de purificare a aerului din interior Esti obosit si iti lipseste puterea de concentrare? Ce afectiune se poate ascunde in spatele acestor simptome si cum o poti trata! Cauze care iti pot afecta nivelul de concentrare
Cere sfatul medicului ×