SEDATIF PC, comprimate

Prospect

Publicat: 16 Decembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii:

Stari de anxietate, emotivitate accentuata, iritabilitate. tulburari de somn, in special la pacientii surmenati, copii agitati si persoane varstnice.

Compozitie:

1 cpr. contine: Aconitum napellus 6 CH 0,5 mg, Belladonna 6 CH 0,5 mg, Calendula officinalis 6 CH 0,5 mg, Abrus precatorius 6 CH 0,5 mg, Chelidonium majus 6 CH 0,5 mg, Viburnum opulus 6 CH 0,5 mg; cutie x 2 blist. x 20 cpr.

Celelalte componente sunt: zahar, lactoza, stearat de magneziu.

Doze si mod de administrare:

Adulti si copii: doza recomandata este de 2 comprimate de 3 ori pe zi. Administrare orala. Comprimatele se dizolva incet in cavitatea bucala (nu se inghit).

Copii sub 6 ani: datorita formei farmaceutice, comprimatele se dizolva intr-un pahar cu apa inainte de administrare.

In cazul tulburarilor de somn se urmeaza tratamentul, pe timpul zilei, iar seara, inainte de culcare, se administreaza alte 2 comprimate.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea:

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati- va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Datorita datelor insuficiente privind administrarea medicamentului in timpul sarcinii sau alaptarii, se recomanda a se evita administrarea medicamentului la gravide sau la femei care alapteaza.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:

Sedatif PC nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse

Sedatif PC nu prezinta reactii adverse.

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa