RHINATHIOL, sirop

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 08 Aprilie 2024

Indicatii:
In tratamentul afectiunilor cailor respiratorii care sunt insotite de anomalii ale mucusului, in special: Pneumologie: bronsite, traheobronsite. O.R.L.: rinite, rinofaringite, otite seromucoase.

Doze si mod de administrare:
Rhinathiol 2% este un sirop cu gust de zmeura, adaptat tratamentului la copii. Doza obisnuita: Sugari si copii sub 5 ani: o lingurita de 1-2 ori pe zi. Copii peste 5 ani: o lingurita de 3 ori pe zi. in caz de otite seromucoase doza poate fi, eventual, dublata. Durata de tratament recomandata: in afectiunile cailor respiratorii: 8-10 zile; in afectiunile recidivante ale sferei O.R.L. sau bronhice: 10 zile - 3 saptamani, repetat de mai multe ori pe an.

Precautii:
La copiii diabetici se va tine cont de cantitatea de zahar per doza: 3,5 g zaharoza la o lingurita.

Reactii adverse:
Rare, sunt in general fenomene digestive: gastralgii, greturi, care dispar odata cu reducerea posologiei.

Compozitie:
Carbocisteina 2 g; parahidroxibenzoat de metil 0,15 g; zaharoza 70 g; excipienti de aroma (fromboise si cerise) si culoare (Rosu Cochenille A) q.s.p. 100 g.

Actiune:
Majoritatea afectiunilor bronhiilor si ale sferei O.R.L. sunt insotite de perturbari ale secretiilor locale (secretii ale mucoasei respiratorii). Mucusul, protector fiziologic al mucoasei, care in mod normal este limpede si fluid, devine mai abundent, gros, vascos si aderent. Aceasta supravascozitate antreneaza o staza a secretiilor, factor de suprainfectie. Rhinathiol 2% pentru copii - este un mucolitic, diminueaza vascozitatea patologica a mucusului, il fluidifica si permite astfel eliminarea sa, favorizand procesul de vindecare. Rhinathiol 2% pentru copii - este un mucoregulator. Permite o mai buna regenerare a mucoasei lezate.

Citeste si despre:

Suplimente pentru un sistem imunitar puternic Ceapa - 100% sanatate naturala Mierea de albine Indulcitorii naturali - care sunt cele mai bune optiuni? Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Zaharul din fructe: bun sau rau? Dieta Ornish 10 pericole alimentare Prim ajutor in ingestia accidentala de baterii Astmul bronsic, cea mai frecventa boala cronica la copiii din tarile industrializate
Cere sfatul medicului ×