RHINATHIOL, capsule

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Carbocisteina 375 mg. Excipienti: lactoza, silicat coloidal, stearat de magneziu, indigo carmin, gelatina, dioxid de titan q.s.p.1 capsula.

Actiune terapeutica
Majoritatea afectiunilor bronhiilor si ale sferei O.R.L. sunt insotite de perturbari ale secretiilor locale (secretii ale mucoasei respiratorii). Mucusul, protector fiziologic al mucoasei, care in mod normal este limpede si fluid, devine mai abundent, gros, vascos si aderent. Aceasta supravascozitate antreneaza o staza a secretiilor, factor de suprainfectie. Rhinathiol capsule pentru adulti - este un mucolitic, diminueaza vascozitatea patologica a mucusului, il fluidifica si permite astfel eliminarea sa, favorizand procesul de vindecare. Rhinathiol capsule pentru adulti - este un mucoregulator. Permite o mai buna regenerare a mucoasei lezate.

Indicatii
in tratamentul afectiunilor cailor respiratorii care sunt insotite de anomalii ale mucusului, in special in peumologie: bronsite acute si cronice. O.R.L.: rinite, sinuzite, laringite.

Doze si mod de administrare
2 capsule de 3 ori pe zi (dimineata, pranz, seara), de preferinta intre mese. Durata tratamentului sa nu depaseasca 5 zile in cazul afectiunilor acute. Pentru afectiunile cronice la inceputul tratamentului cate 2 capsule de trei ori pe zi, apoi cate 2 capsule pe zi, durata tratamentului fiind de 10 zile pana la 3 saptamani, repetat de cateva ori pe an.

Contraindicatii
Ulcer gastroduodenal.

Masuri de precautie
A nu se administra capsulele copiilor sub 15 ani. Este preferabila administrarea siropului 2% sau 5%.

Reactii adverse
Posibile tulburari gastrointestinale (dureri de stomac, greata, diaree). Daca apar, se va reduce doza.

Citeste si despre:

Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Opiu Otoscleroza Ce afectiuni pot fi detectate cu ajutorul unui RMN cerebral Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Abcesul periamigdalian Condromalacia patelara (rotuliana) – o afectiune a cartilajului genunchiului Discopatia lombara - lumbago si lombosciatica Lipomul