PROGRAF, capsule

Prospect

Publicat: 07 Aprilie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Capsule 0,5 mg, 1 mg, 5 mg; cutie 5 blist. 10 capsule

Indicatii:
Sistemic: imunosupresie primara la pacientii cu alogrefa hepatica si renala; reactie de rejet la pacientii cu alogrefa hepatica si renala rezistenta la regimurile imunosupresive conventionale. Local: dermatite atopice moderate sau severe, care nu au raspuns la corticosteroizi.

Doze si recomandari:
Transplant hepatic: doza initiala intravenoasa: la cca. 6 ore dupa terminarea interventiei chirurgicale, 0,01-0,05 mg/kg si zi, in perfuzie continua. totusi, doza se adapteaza individual. Nu se adm. nediluat. Adm. orala este de preferat ulterior. Continutul capsulei poate fi adm. prin sonda nazogastrica. Oral: 0,1-0,2 mg/kg si zi, in doua prize. Transplant renal: oral: 0,15-0,4 mg/kg si zi, in doua prize. Copii: Doze de 1,5-2 ori mai mari decat la adulti. Terapia de intretinere se stabileste individual. Local: 2 aplicatii pe zi, maxim 3 saptamani.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la tacrolimus, la alte macrolide sau la excipientii produsului (ulei de ricin polietoxilat). Sarcina si alaptare. Copii sub 2 ani (unguent).

Atentionari:
Nu se administreaza simultan cu ciclosporina A. Atentie la asocierea cu medicamente nefrotoxice sau hepatotoxice (aminoglicozide, inhibitori ai girazei, vancomicina, cotrimoxazol, AINS, ganciclovir, aciclovir). Risc crescut de infectii (virale, bacteriene, fungice sau parazitare). Dupa ung., se evita expunerea la soare.

Reactii adverse:
Sistemice: frecvente - hipertensiune arteriala, diaree, greata si/sau varsaturi, alterarea functiei renale (cresterea concentratiei creatininei), hiperglicemie, hiperpotasemie, tremor, cefalee, insomnie, dureri localizate (artralgii), reactii alergice si anafilactice. Locale: Senzatie de arsura si prurit la locul de aplicare, Infectii virale herpetice, foliculite, parestezie si disestezie, intoleranta la alcool (inrosirea fetei sau iritatii cutanate dupa consumul bauturilor alcoolice).

Citeste si despre:

Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Opiu Otoscleroza Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Abcesul periamigdalian Condromalacia patelara (rotuliana) – o afectiune a cartilajului genunchiului Discopatia lombara - lumbago si lombosciatica Lipomul
Cere sfatul medicului ×