OLYNTH, dosirgel

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii:

Este indicat pentru reducerea congestiei mucoasei nazale in coriza (guturai), gripa, rinita vasomotorie, rinita alergica si alte infectii ale cailor respiratorii superioare.

De asemenea, pentru favorizarea eliminarii secretiilor nazale, este indicat in sinuzita paranazala si otita medie catarala.
Olynth 0,5% aerosol nazal solutie este destinat administrarii la copil peste 6 ani si la adulti.

Contraindicatii:

- hipersensibilitate la xilometazolina sau la oricare dintre componentii produsului, mai ales la clorura de benzalconiu;
- inftamatie a mucoasei nazale neinsotita de secretie (rinita sicca);
- copii sub 6 ani.

Reactii adverse:

Aparat respirator
La pacientii cu sensibilitate crescuta, Olynth 0,5% poate provoca semne usoare si tranzitorii de iritatie a mucoasei nazale (senzatie de arsura).
S-au observat cazuri de congestie a mucoasei nazale (hiperemie reactiva) dupa disparitia efectului.
Utilizarea pe timp lung, administrarea cu frecventa mare sau folosirea unor doze mari de Olynth 0,5% pot provoca senzatie de arsura nazala sau de uscaciune a mucoasei, precum si congestie reactiva cu rinita medicamentoasa. Acest efect poate sa apara atat dupa 5-7 zile de tratament, cat si dupa administrare indelungata; determinand afectarea persistenta a mucoasei cu formare de cruste (rinita sicca).
Sistem nervos
Foarte rar pot sa apara cefalee. insomnie sau oboseala.
Aparat cardiovascular

Rareori, administrarea nazala poate provoca efecte sistemice simpatomimetice, cum sunt extrasistole, tahicardie si cresterea tensiunii arteriale. In cazul in care observati alte reactii adverse, care nu au fost mentionate in acest prospect, va rugam sa anuntati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Citeste si despre:

Rejuvenarea pielii cu laser CO2 Modificari ale pielii in sindromul ovarelor polichistice Abordarea acneei in sarcina Ai menstruatii neregulate si par in exces? Afla care este afectiunea de care suferi Miocardita, inflamatia muschiului inimii #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Tumorile cardiace - canceroase si necanceroase Tumorile oculare din perspectiva oncologului Cordul atletului, o forma de hipertrofie a ventriculului stang 25 de ani de DENT ESTET in Romania Gest de speranta! Beatrice Caslaru, multipla campioana la inot, si-a donat prima medalie europeana in cadrul programului MedLife de testare genetica gratuita pentru copiii cu cancer
Cere sfatul medicului ×