NU-SEALS, drajeuri

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Nu-Seals 75 se prezinta sub forma de drajeuri albe, inscriptionate cu numarul 75 in
rosu, continand 75 mg acid acetilsalicilic. Drajeuri de 75 mg, cutii cu 56 de drajeuri.
Indicatii
Acidul acetilsalicilic prezinta actiuni analgezice, antipiretice si antiinflamatorii. Face parte, de asemenea, din grupul medicamentelor antiagregante plachetare, utilizandu-se in profilaxia secundara a infarctului miocardic, cardiopatiei ischemice instabile si ischemiei cerebrale tranzitorii. Nu-Seals 75 este indicat in tratamentele de durata. Invelisul special este rezistent la actiunea sucului gastric, dizolvandu-se numai la nivelul duodenului, eliberand treptat substanta activa.

Doze si mod de administrare
Nu-Seals 75 se administreaza oral, la adulti. Actiunea antiagreganta plachetara: 150 mg doza de incarcare, urmata de o doza de intretinere de 75 mg zilnic. Drajeurile se vor
inghiti intregi, cu apa. Nu se vor taia, zdrobi sau suge. Nu se vor administra antiacide imediat inainte sau dupa Nu-Seals 75. La varstnici, frecventa reactiilor nedorite (gastrice, tinitus) poate fi mai mare. Nu-Seals 75 nu se administreaza copiilor sub 12 ani.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la acidul acetilsalicilic. Hipoprotrombinemie, hemofilie. Ulceratii peptice active.

Masuri de precautie
Nu se administreaza copiilor sub 12 ani, beneficiile administrarii trebuie sa anuleze riscurile. In caz de boli febrile acute, la copil poate conduce la instalarea unui sindrom Reye. Salicilatii vor fi utilizati cu precautie la pacientii cu antecedente de ulceratii peptice sau anomalii de coagulare. Pot induce hemoragii gastrointestinale, ocazional majore. Acidul acetilsalicilic se utilizeaza cu precautie la pacientii cu disfunctie renala, hepatica sau la pacientii deshidratati. In doze mari, salicilatii pot influenta regimul de administrare a insulinei.
Sarcina si alaptare: Acidul acetilsalicilic nu prezinta efecte teratogenice. Sarcina sau
travaliul prelungit, insotite de sangerare abundenta inainte si in cursul nasterii, greutatea mica la nastere au fost raportate in caz de nivele plasmatice ridicate ale salicilatilor. Administrarea va fi evitata in cursul ultimelor 3 luni de sarcina. Utilizare la mamele care alapteaza: Acidul acetilsalicilic se excreta in laptele matern, de aceea se evita administrarea sa.
Interactiuni: salicilatii pot stimula efectele anticoagulantelor, hipoglicemiantelor orale, fenitoinei, valproatului de sodiu. Inhiba efectele uricozurice ale probenecidului si pot creste toxicitatea sulfonamidelor. Pacientilor care utilizeaza drajeurile Nu-Seals 75 nu li
se vor administra simultan antiacide, pentru a evita eliberarea prematura a substantei active.

Reactii adverse
Salicilatii pot induce hipersensibilitate, astm, calculi renali urici, sangerari cronice gastrointestinale, tinitus, greturi si varsaturi. Forma de prezentare a Nu-Seals 75 favorizeaza reducerea efectelor adverse cauzate de iritatia gastrica. Pot precipita bronhospasmul, inducand crize astmatice la pacientii susceptibili.
Supradozare: se manifesta prin ameteli, tinitus, hipersalivatie, greturi, varsaturi, confuzie, hiperventilatie. Ulterior se pot instala: depresia SNC, coma, colapsul cardiovascular, depresia respiratorie. Daca este suspectat supradozajul, pacientii vor fi
mentinuti in observatie 24 de ore, pana cand nivelul plasmatic al salicilatilor si simptomele vor fi absente pe durata a catorva ore. Tratamentul consta din lavaj gastric si fortarea diurezei alcaline. In cazurile severe se indica hemodializa.

Conditii de pastrare: La temperatura camerei, sub 25 grade Celsius, in loc uscat.

Citeste si despre:

Consecintele unei supradoze de aspirina Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc