NEO ENDUSIX, comprimate filmate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii
Neo-endusix se recomanda pentru terapia simptomatica a afectiunilor reumatice infamatorii dureroase si degenerative: artrita reumatoida, osteoartrita, spondilita anchilozanta, tendinita, bursita, periartrita, sciatica, discopatie lombara, gonartroze si coxartroze, criza de guta.

Doze si mod de administrare
Parenteral in toate afectiunile 20 mg/zi; fiola/zi i.m. sau i.v. primele 2 zile, apoi tratament oral 1 comprimat /zi timp de 1-2 saptamani. Substanta liofilizata se dizolva in 2 ml de solvent si se foloseste imediat. Pentru bolnavii care necesita un tratament de lunga durata se recomanda administrarea pe zi a unei doze de 10 mg ca doza de intretinere.

Actiune terapeutica
Neo-endusix contine ca substanta activa tenoxicam, un antiinflamator nesteroidian, analgezic si antipiretic, din generatia a 2-a de oxicami. Combate de asemenea si agregarea plachetelor sanguine. Este un puternic inhibitor al biosintezei prostaglandinelor, atat in vivo cat si in vitro.

Compozitie
1 comprimat contine tenoxicam 20 mg. Excipienti q.s. 1 flacon cu pulbere liofilizata contine tenoxicam 20 mg.

Contraindicatii
Neo-endusix nu trebuie administrat la persoane cu sensibilitate la produs, cu antecedente alergice la alte antiinflamatorii nesteroidiene, cu ulcer gastro-duodenal sau alte afectiuni gastrice, la persoane ce urmeaza sa se supuna unor interventii chirurgicale, deoarece exista pericolul de aparitie a insuficientei renale. Reactiile clinice sau de laborator nedorite ce au aparut sporadic s-au atenuat si au disparut chiar in timpul tratamentului.

Masuri de precautie
Interactiuni medicamentoase: trebuie evitat tratamentul asociat cu salicilati sau alte AINS deoarece acestea deplaseaza tenoxicamul din locul de legare pe proteinele plasmatice. Nu se asociaza cu diuretice care cruta potasiul (se poate produce hipercalcemie si insuficienta renala). Tenoxicamul nu interactioneaza cu antidiabeticele orale, cu antiacidele sau anticoagulantele.

Reactii adverse
Gastrointestinale: disconfort gastric, greata, voma, gastrita, diaree, constipatie. Piele: eritem, urticarie, rash. Sistem nervos central: ameteala, cefalee, uscaciune a gurii. Tractul urinar si rinichi: cresterea ureei sanguine, a creatininei, edem.
Mod de administrare: parenteral in toate afectiunile 20 mg/zi; fiola/zi i.m. sau i.v. primele 2 zile, apoi tratament oral 1 comprimat /zi timp de 1-2 saptamani. Substanta liofilizata se dizolva in 2 ml de solvent si se foloseste imediat. Pentru bolnavii care necesita un tratament de lunga durata se recomanda administrarea pe zi a unei doze de 10 mg ca doza de intretinere.

Citeste si despre:

Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Mituri despre frumusete