MIRENIL RETARD, fiole

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Compozitie
O fiola contine: Fluphenazine decanoate 0,025; Benzylalcholii 0,05; ulei pentru injectii si stabilizant la 1 ml.

Actiune terapeutica
Mirenil este un derivat fluorurat de fenotiazina cu actiune neuroleptica prelungita. Actioneaza inhibitor asupra formatiunii reticulare a hipotalamusului, asupra centrilor creierului mijlociu si asupra scoartei cerebrale. Desfasoara o actiune puternica antipsihotica cu o influenta sedativa si neurovegetativa mai slaba in comparatie cu alti derivati fenotiazinici.

Indicatii
In psihiatrie: schizofrenie mai ales forme catatonice si paranoide, stari depresive anxioase, agitatie psihomotorie. in epilepsie cu diferite manifestari psihice. Ca tranchilizant in diferite stari de anxietate din sindromul nevrotic cu fenomene obsesivo fobice.
Contraindicatii

Leziuni acute ale parenchimului hepatic, insuficienta renala acuta, leziuni presupuse si confirmate ale hipotalamusului, hipersensibilitate individuala fata de preparat. Coma prin deprimante ale SNC. Copii sub 12 ani.

Reactii adverse
Medicamentul genereaza simptome extrapiramidale, parkinsonism, hiperreflexie, manifestari alergice cutanate, hipotensiune arteriala, somnolenta ziua cu hiposomnie noaptea.

Mod de administrare
Strict individual, in functie de starea bolii si de sensibilitatea pacientului fata de preparat. Preparatul se administreaza in injectii intramusculare, doze de 10-15 mg odata ceea ce este suficient pentru 10-25 de zile. Cateodata, in anumite cazuri, este recomandata administrarea unei doze de 12,50 mg, urmata de doze de 25 mg la interval de 10 zile.

Citeste si despre:

Dizabilitatea intelectuala sau retardul mintal Betablocante adrenergice Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro Boala Canavan Sarcina: Ce trebuie cunoscut despre administrarea vitaminelor prenatale Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Sindromul Schwartz–Jampel Sindromul WAGR Fenilcetonuria (PKU) Sindromul Seckel - generalitati Sindromul Down si monitorizarea prenatala
Cere sfatul medicului ×