LINDANEST, unguent

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Lindanest si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Insecticid, larvicid si ascaricid cu actiune rapida si remanenta prin lindan; antiinflamator, antialergic si antipruriginos prin hidrocortizon, antipruriginos si hipoesteziant prin benzocaina.

Scabie.

Mod de administrare

Adulti; se aplica pe piele, pe tot corpul (cu exceptia capului), seara, 3 zile consecutiv, spaland dimineata; copii 4-10 ani: se aplica pe piele, pe tot corpul (cu exceptia capului), 2 zile consecutiv, spaland dupa 3 ore; copii mai mici de 3 ani: se aplica pe piele, in prima zi pe jumatatea inferioara a corpului, in a 2-a zi pe jumatatea superioara (cu exceptia capului), in a 3-a zi ca in prima zi si in a 4-a zi ca in a 2-a zi, spaland de fiecare data dupa 3 ore (sub supraveghere medicala). Lenjeria si hainele trebuie dezinfectate prin fierbere si autoclavare.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Alergie la lindan, benzocaina sau alte componente ale unguentului; leziuni tuberculoase, sifilitice si micotice ale pielii, herpes, vaccina, varicela; se va evita in timpul sarcinii, prudenta la copiii mici.

Reactii adverse posibile

Iritatie a mucoaselor (se pazesc ochii si nasul); rareori fenomene toxice centrale mergand pana la convulsii, datorita absorbtiei prin piele (posibila la copiii mici) sau ingestiei accidentale (se spala mainile); hidrocortizonul poate favoriza infectiile (la nevoie se asociaza antiseptice sau chimioterapice specifice).

Informati supimentare

Ambalaj

Unguent continand, la 100 g, lindan (gama-benzen-hexaclorura) 1 g, benzocaina (anestezina) 0,5 g si hidrocortizon 0,25 g (tub cu 60 g).

Citeste si despre:

Alegerea cremei hidratante potrivite pentru ten Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Conjunctivita - cauze, simptome, tratament Abcesele cutanate: tipuri, cauze si tratament Medicamente care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Cum sa va feriti de germenii din salile de antrenament Modificarile sexuale si fizice aparute pe masura inaintarii in varsta Ingrijirea mainilor si a unghiilor Aftele si sanatatea dentara 13 produse de care nu aveti nevoie