LECITINA, capsule

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Lecitina, capsule si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Fosfolipidele obtinute din vegetale si ou sunt constituenti esentiali tuturor tesuturilor si organelor celulare. Datorita proprietatilor lor, preparatele de lecitina amelioreaza coeficientul de utilizare al alimentelor, favorizand cresterea si dezvoltarea organismului; maresc capacitatea de munca fizica si intelectuala; accelereaza refacerea organismului dupa eforturi intense.

Beneficiile pentru sanatate ale lecitinei extrase din soia includ pierderea naturala in greutate, eliminarea naturala a depozitelor de grasime din corpul nostru, facilitarea digestiei prin stimularea functiei intestinale, protectia naturala a ficatului, un nivelul redus de colesterol, imbunatatirea performantei mentale, prevenirea naturala a bolilor neurologice, precum Alzheimer si dementa. Lecitina de soia este, de asemenea, benefica pentru slabire si pentru a facilita circulatia sangelui in corpul nostru, si, de asemenea, previne formarea calculilor biliari.

Aceste numeroase beneficii au incurajat expertii in nutritie sa utilizeze lecitina de soia in dietele pentru scaderea in greutate datorita functiei sale importante de a indeparta grasimile stocate in interiorul corpului nostru. In plus, ajuta la pierderea in greutate intr-un mod rapid, deoarece ajuta la reglarea sistemului digestiv si la accelerarea procesului de absorbtie intestinala a nutrientilor, vitaminelor si mineralelor esentiale.

Lecitina de soia protejeaza ficatul, scade colesterolul rau, faciliteaza circulatia sangelui, imbunatateste capacitatea memoriei si a performantelor intelectuale Lecitina asociata cu vitamina B, este foarte eficienta pentru stimularea memoriei in cazul persoanelor stresate si varstnicilor.

O astfel de combinatie se gaseste in laptele de soia.

Scaderea randamentului intelectual (elevi, studenti etc.) si fizic (sportivi de performanta, lucratori care efectueaza munca grea), convalescenta dupa boli consumptive, nevroze, ateroscleroza, in special in stadiile incipiente si malnutritie.

Mod de administrare

Oral, o capsula dimineata, eventual la mijlocul zilei. Daca administrarea inainte de masa cauzeaza neplaceri la nivelul tubului digestiv, administrarea se va face in timpul mesei sau dupa mese. O serie de tratament poate dura in medie 4-8 saptamani; se pot face mai multe serii pe an cu pauze de 10-20 zile.

Doza zilnica recomandata in ceea ce priveste administrarea lecitinei este de 10-30 g.

In cantitati mai mari, lecitina poate duce la aparitia efectelor secundare, manifestate prin diaree, cresterea in greutate sau dimpotriva, scaderea poftei de mancare, iritatii, dureri de cap, stari de greata, stari de ameteala, varsaturi, miros corporal urat alaturi de respiratie urat mirositoare.

Totodata, la anumite persoanele, adminsitrarea cronica de lecitina in doze ce depasesc 3.5 g in fiecare zi, poate duce la scaderea tensiunii arteriale, conditie medicala manifestata prin stari de ameteala, confuzie, vedere incetosata si chiar stari de lesin.

Reactii adverse posibile

De obicei minore, rareori cresterea salivatiei, greata sau insomnie dupa prizele de seara.

Informatii suplimentare

Compozitie

Lecitina din soia reprezinta un amestec de fosfolipide obtinute din procesul de fabricare al boabelor de soia, fiind utilizat ca emolient sau in pregatirea anumitor tipuri de alimente si mancaruri.

600 mg lecitina/capsula.

Citeste si despre:

Mit si realitate despre uleiul de peste Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Suplimentele nutritionale Polenul de albine - sanatos sau, mai degraba.....periculos ?