LATOREN, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Latoren si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Studiile clinice au demonstrat absenta efectului deprimant SNC sau anticolinergic al loratadinei. Latoren patrunde extrem de putin prin membrana celulei nervoase si penetreaza cu dificultate in SNC. Actiunea deprimanta SNC consecutiv administrarii a 10 mg/zi este minima, comparabila cu cea observata consecutiv administrarii de placebo. Nu s-au constatat modificari clinice de laborator sau EKG nici consecutiv administrarii de lunga durata. Latoren nu are actiune semnificativa pe receptorii H2, nu inhiba sinteza de noradrenalina si practic nu are influenta pe aparatul cardiovascular si nu modifica functia pacemaker-ului cardiac.

Tratamentul simptomatic al rinitei alergice: stranut, catar nazal, prurit, prurit palpebral, senzatie de arsura. Rinita comuna nealergica si astmul bronsic nu figureaza printre indicatiile latorenului. Latorenul este de asemenea indicat in tratamentul simptomatic al pruritului cronic idiopatic.

Mod de administrare

Adulti si copii peste 12 ani - 1 comprimat pe zi, inainte de masa.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Sensibilitate la loratadina. Copii sub un an.

Interactiuni medicamentoase

Administrarea in timpul mesei intarzie cu aproximativ o ora timpul de absorbtie fara a diminua proprietatile farmacologice ale medicamentului. Prudenta la administrarea concomitenta de cimetidina.

Reactii adverse posibile

La doza zilnica de 10 mg nu s-au semnalat efecte deprimante SNC sau reactii anticolinergice. Alte reactii secundare (rar si inconstant): fatigabilitate, cefalee, tulburari gastrointestinale (greata, arsuri epigastrice "de foame"), reactii alergice (rash).

Informatii suplimentare

Compozitie

1 comprimat contine: Loratadina 10 mg. Excipienti q.s.

Ambalaj

Cutie cu 14 comprimate a 10 mg loratadina.

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie O noua generatie de lentile fotocromice Ingrijire si sprijin pentru persoanele dragi care sufera de hipoacuzie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa
Cere sfatul medicului ×