KYTRIL, comprimate filmate

Prospect

Publicat: 07 Ianuarie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Kytril, comprimate filmate si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Kytril contine o substanta denumita granisetron. Aceasta apartine unui grup de medicamente denumit "antagonisti ai receptorilor serotoninici (5-HT3)" sau "antiemetice".

Kytril este utilizat pentru prevenirea sau tratamentul greturilor si varsaturilor (senzatie sau stare de rau) cauzate de alte tratamente medicamentoase cum ar fi chimioterapia sau radioterapia pentru cancer.

Mod de administrare

Luati Kytril asa cum v-a spus medicul dumneavoastra.

Doza uzuala la adulti este de un comprimat filmat Kytril 1 mg de 2 ori pe zi in timpul si timp de o saptamana dupa terapia citostatica. Prima doza de Kytril 1 mg trebuie administrata intr-un interval de o ora inainte de inceperea terapiei citostatice.

Nu luati mai multe comprimate decat v-a spus medicul dumneavoastra. Copii si adolescenti

Nu sunt suficiente date disponibile in ceea ce priveste administrarea la copiii sub 12 ani. Kytril 1 mg comprimate filmate nu este recomandat la aceasta grupa de varsta.

Varstnici
Nu este necesara ajustarea dozei.

Insuficienta renala
Nu este necesara ajustarea dozei.

Insuficienta hepatica
Nu este necesara ajustarea dozei.

Daca luati mai mult Kytril decat trebuie sau daca uitati sa luati:

Daca luati Kytril mai mult decat trebuia, adresati-va imediat medicului dumneavoastra. Daca uitati sa va luati doza obisnuita si va simtiti rau, luati-o imediat ce va reamintiti. Nu luati doza dubla pentru a acoperi si doza uitata.

Daca altcineva ia din greseala Kytril, trebuie sa se adreseze imediat medicului sau sa mearga la cel mai apropiat spital.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu utilizati Kytril

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la granisetron sau la oricare dintre celelalte componente ale Kytril;

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la alti "antagonisti ai receptorilor serotoninici (5-HT3)". Acestia includ dolasetron, ondansetron, palonosetron si tropisetron.

Nu luati Kytril daca una din cele de mai sus vi se aplica si dumneavoastra. Daca nu sunteti sigur, vorbiti cu medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte de a lua Kytril.

Precautii

Aveti grija deosebita cand utilizati Kytril

Verificati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte de a lua Kytril daca: Aveti probleme cu motilitatea intestinala datorita obstructiei intestinale.

Daca una din cele de mai sus vi se aplica si dumneavoastra, sau daca nu sunteti sigur, vorbiti cu medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte de a lua Kytril.

Interactiuni medicamentoase

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Aceasta deoarece Kytril poate afecta actiunea anumitor medicamente. De asemenea, alte medicamente pot afecta actiunea Kytril. In particular, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati:

Dexametazona (un medicament steroid). Acesta este folosit in timpul tratamentului pentru cancer sau pentru tratamentul unor boli autoimune (de exemplu poliartrita reumatoida, artropatie psoriazica, spondilita anchilozanta).

Sarcina si alaptarea

Nu utilizati Kytril daca sunteti, doriti sa deveniti gravida, sau alaptati, cu exceptia cazului in care medicul v-a recomandat.

Conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor

Nu exista date care sa evidentieze efecte negative asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Kytril

Acest medicament contine lactoza monohidrat. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Kytril poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactii alergice
Daca aveti o reactie alergica, opriti administrarea de Kytril si contactati medicul imediat.

Semnele includ:

Umflarea brusca a gatului, fetei, buzelor si gurii. Aceasta poate determina dificultate in respiratie sau la inghitire.

Umflarea brusca a mainilor, picioarelor si gleznelor.

Alte reactii adverse posibile:

Constipatie.

Modificari ale functiei ficatului (evidentiate prin teste de sange).

Miscari anormale (necontrolate) ale corpului, convulsii sau rigiditate musculara.

Eruptii cutanate.

Cefalee.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Supradozaj

Incazul supradozajului, trebuie instituit un tratament simptomatic. Nu exista un antidot specific pentru Kytril.

Cum se pastreaza Kytril, comprimate filmate

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Nu sunt necesare conditii speciale de pastrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau pe calea reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Substanta activa este granisetron. Fiecare comprimat contine granisetron 1 mg (sub forma de clorhidrat de granisetron).

Celelalte componente sunt: Nucleu: lactoza monohidrat, hidroxipropilmetilceluloza 2910, amidonglicolat de sodiu, celuloza microcristalina (E460), stearat de magneziu (E572); Film: Opadry White YS-1-18027 A; Compozitia Opadry White YS-1-18027 A: hidroxipropilmetilceluloza, dioxid de titan (E171), polietilenglicol, polisorbat 80 (E433)

Ambalaj

Comprimate filmate de culoare alba pana la aproape alba, triunghiulare, biconvexe, imprimate cu "K1" pe una din fete.

Este ambalat in cutii cu 1 blister din PVC/Al continand cate 10 comprimate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

ROCHE ROMaNIA SRL. Piata Presei Libere, Nr. 3-5
Cladirea City Gate-Turnul de Sud, Etajele 4A, 5 si 6 Sector 1, Bucuresti, Romania

Fabricantul

ROCHE PHARMA AG
Emil Barell-Strasse 1
79639 Grenzach-Wyhlen, Germania

Data ultimei verificari a prospectului Ianuarie 2011

Citeste si despre:

Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Toxina Botulinica – mai mult decat estetica: utilizari medicale in migrene, transpiratie excesiva si contracturi musculare Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Mituri despre frumusete