ISONIAZIDA, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Izoniazida si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Izoniazida Atb 300 mg contine o substanta activa numita izoniazida, care apartine grupei de medicamente antibiotice tuberculostatice.

Izoniazida este un antibiotic utilizat in tratamentul tuberculozei : Acest tratament se bazeaza pe o asociere de antibiotice active.

- tuberculoza activa pulmonara sau extrapulmonara;

- primoinfectia tuberculoasa simptomatica;

- profilaxia tuberculozei;

- exceptional, in tratamentul infectiilor micobacteriene atipice sensibile (sensibilitate determinata prin concentratia minima inhibitorie). Acest tratament se bazeaza pe o asociere de antibiotice active.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Ioniazida Atb 300 mg exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra, in asociere cu alte medicamente antituberculoase si pe durata de timp recomandata de medic. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Urmati tratamentul cu Izoniazida Atb intreaga perioada recomandata de medic.

Regimul terapeutic in tratamentul tuberculozei este standardizat (conform programului National de Control al Tuberculozei).

Adulti: 5-10 mg /kg/zi in regimul continuu si 10-15 mg/kg/zi in regimul intermitent.

Doza maxima zilnica admisa de Izoniazida Atb este de 300 mg in regimul 7/7 si 900 mg in regimul 3/7.

Copii: 5-10 mg/kg/zi, la inceputul tratamentului, fara a depasi 300 mg/zi. Varstnici: nu este necesara reducerea dozelor la varstnici. In caz de insuficienta hepatica se vor reduce dozele.

In caz de insuficienta renala severa, nu se vor depasi 300 mg/zi. Se va tine cont de clearance-ul de creatinina:

Clearance de creatinina ml/min: 10-50; Doze: 300 mg; Frecventa: La fiecare 24 de ore

Clearance de creatinina ml/min:

Citeste si despre:

Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Cum ajuta acidul hialuronic in tratarea bolilor respiratorii De ce transpira picioarele si cum scapam de aceasta problema neplacuta si urat mirositoare Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii