IBUTIN, comprimate filmate cu eliberare prelungita

Prospect

Publicat: 21 Aprilie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Ibutin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Sindrom de colon iritabil sau tulburari digestive functionale (dureri, crampe abdominale, spasme, balonari, diaree si/sau constipatie. La copii in colici, abdomen cronic dureros si tulburari de tranzit intestinal (se poate administrare din prima saptamana de viata).

Grupa farmacoterapeutica: medicamente in tratamentul tulburarilor functionale intestinale, anticholinergice sintetice, esteri cu grup tertiar amino.

Mod de administrare

Adulti: Comprimate filmate 100-200 mg de 3 ori pe zi. Suspensie (adaugare de apa fiarta si racita) 1-2 lingurite de 3 ori/zi.

Copii: 1 ml/kg corp si zi divizat in 2-3 prize; sugari sub 6 luni: 1/2 lingurita de 2-3 ori/zi; sugari 6 luni - 1 an: 1 lingurita de 2 ori/zi; 1-5 ani: 1 lingurita de 3 ori/zi; peste 5 ani: 2 lingurite de 3 ori/zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la trimebutina sau la oricare dintre excipientii produsului. Insuficienta renala severa.

Inainte de administrarea Ibutin trebuie exclusa existenta unei afectiuni organice la nivelul sistemului digestiv (de exempu enterita inflamatorie, ocluzie mecanica etc.)

Sarcina si alaptarea

Studiile la animale nu au pus in evidenta efecte teratogene. in absenta efectelor teratogene la animale, nu se anticipeaza efecte malformative la om. in clinica, nu exista pana in prezent suficiente date pentru a evalua un eventual efect malformativ sau fetotoxic al trimebutinei administrate in timpul sarcinii.

In consecinta, ca o masura de precautie, este de preferat evitarea administrarii trimebutinei in primul trimestru de sarcina. Utilizarea trimebutinei in trimestrele 2 si 3 de sarcina nu se recomanda decat daca este absolut necesar. Alaptarea este posibila in timpul utilizarii trimebutinei.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Reactii adverse posibile

Reactii cutanate.

Supradozaj

Nu s-au raportat cazuri de supradozaj. In caz de ingestie a unor doze mari, tratamentul este simptomatic.

Cum se pastreaza Ibutin

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un comprimat filmat cu eliberare prelungita contine maleat de trimebutina 300 mg si excipienti: nucleu: lactoza monohidrat, acid tartric, povidona, hidroxipropilmetilceluloza, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film: hidroxipropilmetilceluloza, dioxid de titan.

Ambalaj

Cutie cu un blister PVC/PVDC/AL a 10 comprimate filmate cu eliberare prelungita.
Cutie cu 2 blistere PVC/PVDC/AL a cate 10 comprimate filmate cu eliberare prelungita.

Fabricant

Galenica S.A., Atena, Grecia

Citeste si despre:

Somnifere eliberate cu prescriptie medicala Consecintele unei supradoze de aspirina Intoxicatia cu paracetamol Sindromul neuroleptic malign Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Indicatiile opioidelor in osteoartrita Diabetul zaharat non-insulino-dependent (DZ de tip II) la copii Accidentul vascular cerebral (AVC) ADHD si pubertatea Tulburarile afective sezoniere
Cere sfatul medicului ×