HISTADIN, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Histadin, comprimate si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Histadin este un nou antihistaminic prin proprietatile sale chimice si farmacologice, este distinct de toate celelalte antihistaminice, astfel incat prin el insusi este o alta clasa. Datorita legarii preferentiale de receptorii H-histaminici periferici fata de cei centrali, terfenadina isi exercita actiunea antihistaminica fara afectarea performantelor individului. Terfenadina nu are efect asupra indemanarii psihomotorii sau senzatiilor subiective. Efectul antihistaminic al Histadin dureaza cel putin 12 ore dupa administrarea orala.

Histadin este folosit in tratamentul simptomelor multor afectiuni alergice: rinite alergice; febra fanului; afectiuni dermatologice alergice - urticarie, prurigo, muscaturi sau intepaturi de insecte, edem angioneurotic, dermatite atopice sau eczeme; prevenirea si tratamentul reactiilor alergice la transfuzia de sange sau a reactiilor la substantele de contrast parenterale utilizate in radiologie.

Mod de administrare

Adulti si copii peste 12 ani: 1 tableta de doua ori/zi sau doua lingurite de doua ori/zi; copii intre 6-12 ani: o lingurita de doua ori/zi; copii sub 5 ani: o jumatate de lingurita de doua ori/zi.

Reactii adverse posibile

Histadin nu prezinta efecte secundare asupra SNC. Alte efecte secundare sunt rare. Se citeaza: cefalee, cresterea apetitului, discrete tulburari gastro-intestinale.

Informatii suplimentare

Compozitie

Tablete a 60 mg terfenadin (cutie cu 10 buc.); flacoane a 60 si 120 ml sirop continand la 5 ml terfenadin 30 mg.

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa
Cere sfatul medicului ×