HIPOSERPIL, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Hiposerpil si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Hipertensiune arteriala forme usoare sau medii, mai ales cele insotite de tahicardie, tulburari vegetative; hipertensiunea din cursul sarcinii; tulburari vegetative, in special cu manifestari de hipertonie simpatica;
stari de hiperexcitabilitate nervoasa, anxietate; toxicomanii, tireotoxicoza; adjuvant in tratamentul psihozelor insotite de agitatie maniacala; delirium tremens.

Mod de administrare

Adulti: 1-4 comprimate/zi, administrate in 1-3 prize; copii (3-15 ani): 1/2-1 1/2 comprimate/zi in 3 prize in functie de varsta; tratamentul se incepe in doze mici, crescandu-se treptat.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la alcaloizi rauwolfia, stari de depresie psihica; boala ulceroasa; gastroenterocolita acuta; epilepsie si parkinsonism; bradicardii accentuate, bloc atrio-ventricular, infarct miocardic, insuficienta cardiaca si renala. Prudenta in cursul sarcinii. Tratamentul se va intrerupe cu 2 saptamani inainte de interventii chirurgicale sau electrosoc. Nu se administreaza copiilor sub 3 ani.

Reactii adverse posibile

Congestia mucoasei nazale, senzatia de greutate in membrele inferioare, greata, diaree, somnolenta, cefalee, ameteli, diminuarea libidoului, tulburari care dispar de obicei spontan in cursul tratamentului sau la reducerea dozelor. Administrarea prelungita poate produce stari depresive psihotice, activarea bolii ulceroase (ceea ce impune suspendarea tratamentului).

Informatii suplimentare

Compozitie

Comprimate continand 0,25 mg reserpina.

Ambalaj

Flacon cu 60 comprimate.

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa
Cere sfatul medicului ×