GUMBIX - comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Prospect produs: GUMBIX








Afisare pentru tiparire
GUMBIX
, comprimate


acidum para-aminomethylbenzoicum









Prezentare farmaceutica: Fiole a 5 ml solutie injectabila, continand 50 mg acid para-aminometilbenzoic; cutii cu 5 fiole. Comprimate continand 100 mg acid para-aminometilbenzoic; cutii cu 20 si 100 de comprimate.


Actiune terapeutica: Acidul para-aminometilbenzoic este un agent antifibrinolitic cu activitate hemostatica in fibrinoliza primara, secundara si cea indusa medicamentos. Fibrinoliza crescuta poate duce la perturbarea hemostazei si la hemoragie generalizata. Acidul para-aminometilbenzoic isi exercita efectul antifibrinolitic printr-o inhibare competitiva a activatorilor de plasminogen iar la doze mari si printr-o activitate directa antiplasmina.


Indicatii: Chirurgie: profilaxia si tratamentul hemoragiilor intraoperatorii si postoperatorii, mai ales in operatiile pe prostata, plamani, pancreas, creier si, mai mult, in operatiile cu circulatie extracorporeala; pentru tratamentul plagilor extinse si al hemoragiilor traumatice. Urologie: profilaxia si tratamentul hemoragiilor intraoperatorii si postoperatorii, mai ales in chirurgia prostatei. Obstetrica-ginecologie: profilaxia si tratamentul hemoragiilor intraoperatorii si postoperatorii, a hemoragiei post-partum, hipermenoreei si sangerarilor. Medicina interna: tratamentul hemoragiilor din leucemie si ciroza hepatica, hemoragiilor din metastazele gastrice, pancreatice si prostatice. In hemoragiile cauzate de accidente transfuzionale si in caz de hemofilie. Antidot: Gumbix este utilizat ca antidot in cursul tratamentului cu fibrinolitice.


Mod de administrare: Solutie injectabila: 5 ml solutie injectabila (1 fiola), de una pana la trei ori pe zi, daca este necesar de patru ori (patru fiole) pe zi. Solutia se injecteaza intramuscular sau intravenos, de asemenea sub forma de perfuzie. Comprimate: 1-2 comprimate, de trei ori pe zi. Comprimatele trebuie inghitite intregi, cu lichid, dupa mese. Durata terapiei este stabilita de catre doctor.


Reactii adverse: Efecte secundare, precum greata, varsaturile, diareea sau ameteala, sunt rare. Pentru solutia injectabila: in cazuri rare, fluctuatii ale tensiunii arteriale, uneori acompaniate de o crestere a frecventei pulsului, in timpul injectarii sau imediat dupa injectare. La locul injectarii pot aparea tromboflebite localizate, dar, dupa experienta actuala, nu se dezvolta complicatii.


Contraindicatii: Gumbix nu trebuie administrat la pacientii cu hemoragie intravitroasa, la cei cu functie renala sever compromisa sau in primul trimestru de sarcina. La pacientii care au tendinta de a dezvolta tromboze, Gumbix trebuie administrat doar dupa o atenta evaluare a raportului risc/beneficiu. Alte contraindicatii: procese tromboembolice si hipercoagulabilitate.

A.P.P.: Producator: Solvay Pharmaceuticals

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa