ENTEROL 250, pulbere

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Enterol si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Enterol 250 se recomanda in urmatoarele cazuri:
- tratamentul diareei infectioase acute la adulti si copii;
- prevenirea si tratamentul colitei si diareei determinate de consumul de antibiotice;
- in asociere cu vancomicina/metronidazol, pentru prevenirea recurentei bolilor produse de Clostridium difficile;
- prevenirea diareei determinate de nutritia enterala;
- tratamentul sindromului colonului iritabil.

Mod de administrare

Doza recomandata este de 1-2 plicuri Enterol 250, de 1-2 ori pe zi.
Se varsa continutul plicului in putina apa sau bauturi indulcite (zaharul trebuie fiert), se amesteca si se bea. De asemenea, pulbere orala se poate combina cu alimente sau se poate turna in biberon.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

- hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului;
- pacienti cu cateter venos central (vezi pct. Reactii adverse);
- intoleranta la fructoza, sindrom de malabsorbtie al glucosi si galactozei, deficit de sucraza, izomlataza (datorita continutului in fructoza).

Precautii

Tratamentil cu Saccharomyces boulardii nu inlocuieste rehidratarea, cand aceasta este necesara. Tipul de rehidratare si calea de administrare (orala/intravenoasa) trebuie stabilite in functie de severitatea diareei, varsta si starea geberala a pacientului.
Daca, dupa 2 zile de tratament, diareea persista, conduita terapeutica trebuie reevaluata si trebuie avuta in vedere rehidratarea pe cale intravenoasa.
Enterol 250 contine celule vii. Acest medicament nu trebuie deci combinat cu bauturi sau alimente foarte fierbinti (peste 50 grade C) sau foarte reci sau cu alcool etilic.
Pacientul trebuie sa tina cont de necesitatea consumului abundent de lichide sarate sau indulcite (zaharul trebuie fiert), pentru a compensa pierderile datorate diareei (la adult, aportul lichidian mediu este de 2 l pe zi). De asemenea, in timpui diareei regimul alimentar trebuie sa excluda anumite alimente, in special, cruditati, fructe si legume, alimente picante, precum si alimente si bauturi reci si sa contina mai ales friptura la gratar si orez.

Interactiuni medicamentoase

Datorita naturii sale fungice, Enterol 250 nu trebuie administrat simultan cu medicamente antifungice orale sau sistemice.
Atentionari

Daca, dupa 2 zile de tratament, diareea persista, conduita terapeutica trebuie reevaluata si trebuie avuta in vedere rehidratarea pe cale intravenoasa.

Sarcina si alaptarea

In studiile efectuate la animale nu s-a evidentiat potential teratogen. Pana in prezent, in clinica nu au fost raportate efecte fetotoxice sau malformative. Datorita datelor insuficiente se recomanda evitarea utilizarii acestui medicament in timpul sarcinii si alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Supradozaj

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

Reactii adverse posibile

Saccharomyces boulardii este un organism viu asociat cu risc de infectie fungica sistemica: cazuri rare de fungemie au fost raportate la pacientii cu stare grava, spitalizati, cel mai adesea pentru boli gastro-intestinale, cu cateter venos central.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un plic cu pulbere orala contine Saccharomyces boulardii liofilizat 282,5 mg (contine celule liofilizate de Saccharomyces boulardii 250 mg) si excipienti: lactoza monohidrat, fructoza, dioxid de siliciu coloidal anhidru, aroma artificiala de tutti frutti.

Grupa farmacoterapeutica: antidiareice, microorganisme

Ambalaj

Cutie cu 10 plicuri cu pulbere orala.
Detinatorul autorizatiei de punere de piata

Biocodex
7 avenue Gallieni 94250 Gentilly Paris, Franta

Fabricant

Biocodex, Franta

Data ultimei verificari a prospectului - Martie, 2012

Citeste si despre:

Glutetimida Consecintele unei supradoze de aspirina Protectia sanatatii si securitatii lucratorilor fata de riscurile datorate expunerii la azbest Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Raceala la copii Ghimbirul si beneficiile sale pentru sanatate 13 moduri utile si mai putin cunoscute de a folosi bicarbonatul de sodiu Dieta cu ciocolata Dieta si alte sfaturi naturiste de primavara