EDOLFIX H, comprimate filmate

Prospect

Publicat: 15 Noiembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare si compozitie:
Comprimate filmate cu quinapril 10 mg, hidroclorotiazida 12,5 mg; comprimate filmate cu quinapril 20 mg, hidroclorotiazida 12,5 mg; Comprimate filmate cu quinapril 20 mg, hidroclorotiazida 25 mg; ct. x 3 blist. x 10 cpr.

Indicatii:
Tratamentul hipertensiunii la pacientii pentru care este indicata terapia de asociere a quinaprilului si a unui diuretic.

Dozare si mod de administrare:
Controlul eficient al tensiunii arteriale este atins de obicei, cu 1 cpr./zi.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la quinapril, hidroclorotiazida, la alte medicamente derivate de sulfonamida sau la oricare dintre excipienti. Prezenta in antecedente a angioedemului asociat cu tratamentul cu un inhibitor ECA (enzima de conversie a angiotensinei). Angioedem ereditar sau idiopatic. Sarcina si alaptare. Anurie.

Atentionari:
Daca apar stridorul laringeal sau angioedemul fetei, limbii sau glotei, tratamentul cu quinapril/HCTZ trebuie intrerupt imediat; se va institui terapie adecvata de sustinere si monitorizare atenta pana la disparitia edemului. Combinatia quinapril/HCTZ trebuie utilizata cu precautie la pacientii cu stenoza de valva mitrala, boala renala severa, insuficienta hepatica sau boala hepatica evolutiva.

Reactii adverse:
In studiile clinice cu combinatia quinapril/HCTZ nu a fost depistata nici o reactie adversa specifica combinatiei. Evenimentele adverse aparute s-au limitat la cele observate anterior in tratamentul cu quinapril si hidroclorotiazida. Cele mai frecvente reactii adverse raportate au fost cefalee, ameteli, tuse si oboseala.

Citeste si despre:

Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Toxina Botulinica – mai mult decat estetica: utilizari medicale in migrene, transpiratie excesiva si contracturi musculare Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Mituri despre frumusete